Finances

Darrer tràmit de ratificació del conveni d'intercanvi fiscal

L’ambaixadora del país a França diposita l’instrument davant l’OCDE

Darrer tràmit de ratificació del conveni d'intercanvi fiscalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va realitzar ahir el darrer tràmit previ a l’entrada en vigor del conveni sobre assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), amb l’entrega de l’instrument de ratificació a l’organisme. El passat 28 de juliol el Consell General havia validat per unanimitat aquesta ratificació. L’ambaixadora del Principat a França, Cristina Rodríguez, va ser l’encarregada de dur a terme aquest darrer tràmit ahir a París, davant la secretària general adjunta de l’OCDE, Mari Kiviniemi. El document entrarà en vigor l’1 de desembre.

Segons va remarcar el Govern “amb la ratificació Andorra reitera el seu compromís internacional per la lluita contra el frau fiscal”. El document, va recordar l’executiu, regula les tres modalitats d’intercanvi previstes: mitjançant sol·licitud prèvia, intercanvi espontani d’informació i intercanvi automàtic d’informació. Andorra és compromet a intercanvi d’informació fiscal de manera automàtica a partir del mes de setembre del 2018 i amb dades corresponents al 2017.

Actualment ja han signat el conveni 103 estats. Tal com va explicar el ministre de Finances, Jordi Cinca, el 28 de juliol al Consell General, Andorra via acord multilateral inicialment intercanviarà dades fiscals amb les jurisdiccions que fins a la data ja hagin subscrit l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb la Unió Europea i també amb aquelles amb les que el país disposa d’un conveni internacional en matèria fiscal. Requisits que, tal com va indicar, complien en aquell moment 36 estats.

tracking