Sistema financer

Saboya nega que hi hagi hagut pressions per part d'Espanya

El ministre ja ha mantingut els primers contactes amb l’ambaixador

Saboya nega que hi hagi hagut pressions per part d'EspanyaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern “mai” ha rebut cap pressió per part de l’executiu espanyol en el marc del desenvolupament de la investigació del cas Pujol. Així ho va assegurar el titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va rebatre així les crítiques que s’han expressat sobre la pèrdua de sobirania del Principat els darrers anys. “Mai hi ha hagut cap pressió, ni vinculada a la visita de Mariano Rajoy, ni en la trobada amb Cristóbal Montoro ni tampoc en cap de les reunions que he mantingut jo amb el ministre José Manuel García-Margallo”, va manifestar. D’aquesta manera va afirmar que la relació entre les dues parts és “cordial”.

Pel que fa al desenvolupament de la investigació sobre el cas Pujol va garantir que “tot l’intercanvi d’informació que hi ha hagut per l’afer Pujol sempre s’ha fet dins del respecte dels convenis bilaterals i multilaterals” que es tenen signats. És a dir, a través de comissions rogatòries. I va insistir que “sempre s’ha fet tot dins d’aquests canals i des del màxim respecte del govern espanyol cap a Andorra”.

D’altra banda, i sobre les relacions diplomàtiques, el ministre va explicar que un cop Higini Cierco va denunciar les suposades pressions i amenaces de què havia estat víctima es van obrir contactes amb l’ambaixada espanyola al país. Saboya va detallar que s’ha parlat amb l’ambaixador Manuel Montobbio per tal de fer el seguiment dels fets denunciats per l’accionista de BPA. De fet, el titular de la cartera d’Exteriors va assegurar que amb els representants diplomàtics espanyols s’hi manté un diàleg “constant” i que en cap cas les relacions s’han vist afectades.

tracking