Medi Ambient

Decretat el risc extrem d'incendis al centre del país

Es pot ampliar a altres zones en els propers dies si no hi ha precipitacions

Decretat el risc extrem d'incendis al centre del paísXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern va informar ahir a la tarda de l’activació del protocol per risc d’incendis extrem la zona central del país. Aquesta mesura suposa la posada en marxa de mesures de vigilància i el tancament de les zones de barbacoa, com la del berenador de la Comella, que ja es troba clausurat per part del comú d’Andorra la Vella.

A banda, també hi haurà una major supervisió per part dels estaments de seguretat que s’encar­reguen d’aquestes tasques, com Protecció Civil, bombers, banders i comuns. Des de Protecció Civil, Cristian Pons demana “sentit comú” als ciutadans per tal d’evitar provocar incendis de manera involuntària i recorda les recomanacions que emeten tant el seu cos com els bombers. Fan referència a no encendre cap tipus de foc en zona forestal o espai proper, no llançar mai llumins, burilles o qualsevol altre objecte que estigui en combustió prop de la vegetació o no llançar mai al bosc plàstics, papers, vidres o altres residus que puguin acabar en combustió. Per la seva banda, el director adjunt de bombers, Jordi Farré, assenyala que realitzaran “rondes de vigilància amb un vehicle lleuger 4x4 per tal d’estar encara més atents a qualsevol indici” d’incendi.

Ampliació

A la zona sud del Principat el risc es va situar entre alt i molt alt, mentre que a la resta el risc es va catalogar de moderat. Les previsions meteorològiques no són gaire favorables, i indiquen que el risc d’incendis pot seguir augmentant, ja que hi ha una important sequera acumulada, es preveuen temperatures elevades i no s’esperen pluges en aquests propers dies.

tracking