Administracions

Anàlisi financera de Govern i comuns per al nou model de transferències

Una auditora recull informació dels comuns i el Govern per aplicar un nou mètode de càlcul

Anàlisi financera de Govern i comuns per al nou model de transferènciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auditora Crowe Horwath Alfa Capital és l’encarregada de dur a terme una anàlisi de la situació financera actual tant dels comuns com del Govern per tal de proposar un nou mètode de càlcul i un nou model de repartiment de les transferències de l’executiu a les corporacions locals. Segons van explicar al Diari fonts comunals, des que fa uns mesos es va fer l’adjudicació dels treballs, les corporacions han hagut de presentar els comptes des de l’any 2005 o el 2008 en funció del comú, el balanç d’ingressos i despeses dels darrers anys així com el detall de tots aquells serveis que ofereixen en funció de les competències que tenen establertes i els costos que els representen.

A partir d’aquesta informació es podrà valorar la situació de cada administració, sabent també quin grau de desplegament del marc impositiu estan fent i, així, poder fer una proposta de modificació del sistema de transferències que s’haurà de negociar entre el Govern i els comuns.

La previsió era que aquest treball estigués acabat la primera quinzena del mes de juliol, però segons es va informar ahir mitjançant un edicte al BOPA s’ha fet un allargament del contracte fins a la primera quinzena de desembre.

Cal recordar que el canvi en el sistema de transferències va lligat, també, a la modificació de la Llei de competències que estan negociant el Govern i els comuns. De moment, a més, les corporacions tenen les transferències congelades i es mantindrà fins al 2017 si no hi ha un acord abans.

tracking