TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Telecomunicacions

Un nou atac pirata provoca talls del servei d'Internet

Els usuaris del servei de 3G i 4G van patir ahir afectacions a causa de l’agressió informàtica

Un nou atac pirata provoca talls del servei d'InternetArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat va patir ahir novament les conseqüències d’un important atac informàtic. En aquest cas la víctima va ser la mateixa Andorra Telecom i l’agressió va generar problemes als usuaris de la xarxa de 3G i 4G durant el matí i migdia, des de les 10.30 fins a les 14.15 hores. També hi va haver afectació en l’accés a la xarxa. Tot i que la companyia no va precisar una xifra exacta l’afectació va ser a diferents parròquies.

Sortosament els tècnics de l’empresa el van poder mitigar en gran mesura, malgrat els problemes amb la connexió i navegació per als clients d’Internet mini i comerç, segons van informar des de la companyia. També alguns terminals de punts de venda (TPV) de comerços es van veure afectats per la incidència. En concret, “potencialment el parc s’ha vist afectat en un màxim del 6%”, va precisar el director de relacions amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana. Tal com va explicar “l’afectació total és difícil de determinar”, ja que la intensitat de l’agressió va ser “intermitent”. “Aquests atacs generalment van a ràfegues”, va afegir.

Diferent sistema

El mètode usat pels ciberdelinqüents, la procedència dels quals no està confirmada, va ser diferent al d’altres ocasions. Si anteriorment el modus operandi havia estat basat en un llançament massiu de peticions d’accés a un mateix portal web amb l’objectiu de saturar-lo, en el cas d’ahir els pirates van dirigir-se als servidors de la mateixa companyia, amb la intenció de col·lapsar-los i que de retruc es generés una afectació molt més gran en pàgines web que depenen d’aquests servidors. Aquest mecanisme, igual que els casos anteriors de les darreres setmanes, també es coneix com a DDoS o denegació de servei, però en una altra modalitat.

Tot i això, el volum de l’atac va ser menor que en altres ocasions, tot i que des d’Andorra Telecom no es va precisar la quantitat de gigabytes. Vilana va assenyalar que l’actuació dels tècnics frenant l’atac va ser clau, ja que si els ciberdelinqüents “s’haguessin sortit amb la seva l’afectació hauria estat major”.

La companyia va informar que presentarà una denúncia a la policia, tal com han fet en totes les ocasions anteriors.

tracking