Societat

La comunitat islàmica es marca com a prioritat tenir un cementiri

El col·lectiu obre un nou local on orar, mentre que esperen poder tenir una mesquita

La comunitat islàmica veu com a prioritari la creació d'un cementiri
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les prioritats de l’associació Centre Cultural Islàmic és que es construeixi un cementeri per a aquest col·lectiu a Andorra. “Més que tot, la prioritat és el cementiri, que està demanat al Govern, al ministre Xavier Espot, i després la mesquita”, va precisar ahir Mahmed el Baragragui, president d’honor d’aquesta entitat.

Els musulmans enterren els seus morts directament a terra, sense cap nínxol, segons va explicar Baragragui. “Si a una família se li ha mort un familiar, per a ells és millor tenir-lo aquí, al seu costat, que no pas a 2.000, 3.000 o 4.000 quilòmetres lluny”, va argumentar El Baragragui. Un reclam que no seria tan complicat d’assolir, ja que a final de juliol el cap de Govern, Toni Martí, va considerar que és “complicat” que a Andorra hi hagi una mesquita, però no un cementiri multiconfessional.

L’associació Centre Cultural Islàmic ahir estava doblement de celebració. Per un costat, van estrenar el seu nou centre i per l’altre commemoraven els 21 anys de l’entitat. Fins ara aquesta associació estava en un edifici d’Escaldes-Engordany, però se’ls va quedar petit i s’han traslladat a Andorra la Vella. El nou local té 90 m2 i hi caben al voltant d’un centenar de persones. En l’acte d’ahir hi van anar més d’una vintena de persones a l’oració de les dues i després a un dinar. El Baragragui va explicar que esperen aviat poder tenir un altre recinte a prop per a les dones.

Un centre obert a tothom

En el centre, a més de les oracions, es realitzen activitats culturals i educacionals. Per això, esperen poder tenir una mesquita que estaria enfocada només a les qüestions religioses. “La mesquita és una cosa i el centre cultural n’és un altre. La mesquita només està feta per a les oracions, per resar. Al centre cultural tenen moltes coses per fer”, va precisar el president d’honor. En aquesta línia, va explicar que com a centre cultural estan oberts a totes les persones i associacions “que vulguin intercanviar opinions”.

La comunitat islàmica es marca com a prioritat tenir un cementiri

La comunitat islàmica es marca com a prioritat tenir un cementiri

tracking