Sistema financer

DA dóna suport al Govern i retreu als liberals polititzar de nou el 'cas BPA'

El partit demòcrata els culpa de moure’s només pels “interessos de partit” i no pels d’Andorra

DA dóna suport al Govern i retreu als liberals polititzar de nou el 'cas BPA'Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra (DA) ha reiterat el seu suport al Govern de Toni Martí i ha acusat novament Liberals d’Andorra (Ld’A) de “polititzar” l’afer BPA. Els demòcrates han fet aquestes declaracions després que la formació anunciés que, en funció de les informacions que donin els accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, a la compareixença al Consell General, estudiaran demanar la dimissió immediata del cap de Govern, Toni Martí, i de la resta de l’executiu.

En un comunicat, els demòcrates asseguren que tenen “total confiança en el procés judicial engegat” així com que consideren que és “prematur extreure’n conclusions en aquest punt de la instrucció”. Des del partit demòcrata recorden que la causa oberta respon a “presumptes casos de blanqueig realitzats abans de l’any 2014, molt abans de la nota de la FinCEN, i la presumpta implicació de persones vinculades a la gestió d’aquesta entitat bancària”, tot puntualitzant que es tracta “d’activitats que res tenen a veure amb els fets que ara han denunciat els que eren accionistes majoritaris de BPA en aquell moment”. Per aquesta raó, afegeixen en el mateix text, asseguren haver-se sorprès que les presumptes amenaces de les quals van ser víctimes els Cierco per part de les autoritats espanyoles “no fossin denunciades davant la fiscalia i el supervisor financer quan suposadament van succeir”.

DA lamenta que liberals aprofiti “aquesta línia de defensa encetada pels germans Cierco”. Des del partit liberal i el grup parlamentari que encapçala Josep Pintat van assegurar estar “molt preocupats” per les presumptes amenaces que haurien rebut els responsables de BPA i van avançar que els preguntaran sobre com va reaccionar l’executiu en conèixer els fets. Els demòcrates creuen que dels fets denunciats per Higini Cierco s’han tret “conclusions precipitades i imprudents, qüestionant les institucions d’Andor­ra i les relacions amb un país veí”. A parer seu, la formació liberal ha trencat “la més elemental prudència que hauria de presidir un partit que es vol alternativa de govern, i es posiciona en un procés judicialitzat amb l’únic objectiu de crear un clima polític que els pugui acostar als seus interessos de partit sense pensar en els d’Andorra”.

La formació taronja també critica que “no és el primer cop durant el darrer any i mig que el Partit Liberal agafa aquesta actitud amb una ja llarga llista de declaracions, des del mes de març de l’any passat, que s’han anat progressivament demostrant com a falses i irresponsables”. I afegeixen que amb aquesta actitud “en res ajuden a esclarir les suposades pràctiques delictives que es feien a BPA ni el grau d’implicació d’alguns dels seus càrrecs”.

tracking