TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Successos

Detinguts 30 conductors ebris en la campanya de controls

La majoria tenen entre 20 i 30 anys i van ser enxampats entre la 1 i les 2 de la matinada

Detinguts 30 conductors ebris en la campanya de controlsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un conductor detingut al dia és el balanç de la campanya de controls d’alcoholèmia que ha dut a terme el cos de policia. En total, 30 persones van ser arrestades en els 28 dies que ha durat el dispositiu especial. Totes conduïen sota els efectes de l’alcohol a excepció d’una que ho feia sota el de les drogues.

Les detencions fetes durant aquest dispositiu estan per sobre de les del Nadal, en què hi van haver 28 arrests. La campanya es va iniciar el 18 de juliol i durant aquests dies s’han realitzat més de 2.000 controls. Als positius penals, és a dir, per damunt dels 0,8 grams per litre de sang, cal afegir-hi els denunciats per la via administrativa –entre el 0,5 i el 0,8–, xifres que encara no han transcendit.

Durant la darrera setmana de la campanya, la policia va detenir quatre conductors, que se sumen als 26 anteriors –12 van ser arrestats en només set dies, entre l’1 i el 5 d’agost. Cal afegir, a més, que durant els mateixos dies que ha durat el dispositiu preventiu s’han arrestat nou conductors més conduint sota els efectes de l’alcohol que s’han vist sorpresos pels agents després de veure’s involucrats en accidents, aturades rutinàries o cometre alguna infracció de trànsit.

Pel que fa als positius, el detectat més elevat va ser un andorrà de 28 anys que va donar 1,97 g/l, quatre vegades el màxim permès; seguit d’un jove de 24, també de nacionalitat andorrana, que va donar 1,74; i un andorrà de 23 anys que va donar 1,61. De les detencions realitzades destaca que la meitat de les persones que han donat positiu tenen entre 20 i 30 anys i només tres d’elles superen els 50 anys. Paral·lelament, a excepció d’una, totes són de nacionalitat andorrana o resideixen al país. Entre la 1 de la matinada i les 2 és quan més persones han estat sorpreses begudes –7 de les 31–, seguida d’entre les 4 i les 5 (6).

tracking