Legislació

La direcció dels bombers veu com un reconeixement al cos la nova llei

Farré assenyala que incorpora “pocs canvis” però que posa les bases per desenvolupar nous reglaments

La direcció dels bombers veu com un reconeixement al cos la nova lleiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de bombers veu la primera llei “com un reconeixement” a la tasca del cos. “No és un text ni per penalitzar ni per restringir els drets laborals”, assenyala el director adjunt del cos, Jordi Farré.

La norma, la primera específica per al cos, ha estat admesa a tràmit parlamentari per tal de ser sotmesa a la votació del Consell. “Sempre s’ha vist influenciada per factors externs als bombers, però finalment ja la tenim”, remarca Farré, tot recordant que des de l’any 2000 la Llei de la Funció Pública assenyala que tots els cossos especials han de tenir una regulació pròpia. Insisteix, però, que malgrat el retard “no havíem dubtat mai que l’acabaríem tenint”, i destaca “l’esforç” del titular d’Interior, Xavier Espot, per poder-la tirar endavant. Farré es mostra satisfet amb el resultat final a “l’espera que faci el seu curs”. Com a trets positius de la norma destaca que inclogui “totes les especialitats i la feina que fan els bombers generalistes”. Recorda, però, que aquests canvis ja es van preveure al reglament de funcionament que es va aprovar l’any passat.

Sense voler entrar en detall en tractar-se d’un text provisional pendent de l’aprovació, destaca que “el text no marca tantes diferències, l’essència és la mateixa”. Explica que, a manca de la llei, durant els darrers anys “s’han regulat moltes coses a través dels reglaments interns, que són el contingut de base”. I hi afegeix que la nova llei “el que ens dóna és el marc normatiu general, però el bacallà el tallaran els diferents reglaments tècnics que s’hi despenjaran”.

Govern va aprovar el projecte de llei el 27 de juliol, conjuntament amb la modificació de les normes de policia i penitenciaris. Trameses al Consell, el proper pas serà l’anàlisi a la comissió legislativa d’Interior abans de sotmetre-les a la votació.

tracking