Cursa popular

Festa cicloturista dels 2.000 corredors de La Purito

La segona edició de la marxa cicloturista aplega més de 2.000 corredors a les carreteres del país

Festa cicloturista dels 2.000 corredors de La PuritoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la marxa La Purito Andorra serà recordada com una de les més emotives. Poques setmanes després que el ciclista anunciés l’adéu a la competició, 2.147 corredors van citar-se ahir per rodar al costat del català. La cita va doblar la xifra de participants de l’estiu passat, cridats pel carisma i la marca Purito però també pel creixent reconeixement de les carreteres andorranes en el ciclisme professional i el cicloturisme, gràcies a l’empenta que han representat el recent pas del Tour de França i l’etapa íntegra de la Vuelta de l’any passat.

Una etapa dissenyada, precisament, pel Purito Rodríguez i que ahir van afrontar el gros dels cor­redors, 1.600, i que incloïa els ascensos a Beixalís, el coll d’Ordino, la Rabassa, el coll de la Gallina, la Comella, i amb finals als Cortals d’Encamp, per un total de 145 quilòmetres i 5.200 metres de desnivell positiu. Des de primera hora del matí es podia apreciar l’ambient d’una jornada gran de ciclisme amb els corredors desplaçant-se a la zona de sortida de Sant Julià. El Purito, que va compartir amb els participants més de 8 hores sobre la bicicleta, no podia amagar la satisfacció. “Estic molt content per com ha anat el dia, el temps ens ha acompa­nyat i la gent ha gaudit molt del recorregut. Jo també l’he gaudit molt més que l’any passat, me l’he pres de forma molt més tranquil·la sabent que ja no tinc res més per endavant.” Una satisfacció compartida pel cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que va comentar que “aquesta és la línia que hem de seguir. Estem en una bona dinàmica, promocionant Andorra dins del món del ciclisme, i esperem que en un futur els turistes que es dediquen a la bicicleta cada vegada siguin més”. Des del comú es confia de poder renovar sense complicacions, ben aviat, l’arribada de La Purito Andorra, que té assegurada la sortida des de Sant Julià els propers cinc anys.

La figura del Purito va reunir noms il·lustres de diverses disciplines esportives, com ara Cyril Despres, Toni Bou o Nani Roma, i exprofessionals de la bicicleta, entre els quals Claudio Chiappucci, lluint una rèplica del mallot de vencedor de la muntanya del Tour de França que va conquerir dues vegades. “Em porta molts bons records. Vol dir que estava al davant”, va bromejar superada la meta l’italià, que reconeixia que l’estrena a la marxa “ha estat molt dura, aquí es puja i es baixa i no hi ha cap moment per recuperar-se. És com una etapa del Tour, amb bon ambient, amb molta afició i la gent donant suport als ciclistes”.

La gran rebuda convida a pensar en el creixement de la prova els propers anys, tot i que el mateix Purito va voler ser prudent. “S’han vist moltíssimes bicicletes a les carreteres i si l’any vinent aconseguim reunir-ne 2.000 més serà un èxit. Si podem intentarem créixer, però sempre adaptant-nos al que dóna de si la marxa. Ara hem d’assimilar aquesta edició i la propera ja ho veurem”. Del que podran presumir els participants és d’haver compartit les últimes pedalades del Purito amb un dorsal, que tot i tenir contracte amb el Katusha fins a final d’any va reiterar que la prova en ruta dels Jocs de Rio d’ara fa deu dies serà l’última de professional.

EL BASC LUIS MARIA URIZAR, EL MÉS RÀPID ALS CORTALS

La Purito Andorra, a diferència d’altres proves al país o la mateixa cronoescalada de dissabte, no adopta un caràcter competitiu, sinó purament festiu, amb punts de cronometratge estratègics situats a dos dels ports més populars entre corredors, la Gallina i la pujada final als Cortals d’Encamp. El basc Luis María Urizar va ser el més ràpid en completar la prova estrella per davant de Raül Portillo, que dissabte va endur-se la victòria a la cronoescalada. “Sempre és un plaer venir a córrer aquí, a Andorra, les carreteres són magnífiques i hi ha un gran ambient durant tot el recorregut”, va explicar el basc.

Festa cicloturista dels 2.000 corredors de La Purito

tracking