Trànsit

Mobilitat espera l'arribada de 64.000 vehicles durant el pont

Els càlculs de Mobilitat situen aquest cap de setmana com el de major entrada de tot l’estiu

Mobilitat espera l'arribada de 64.000 vehicles durant el pontFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat calcula que 64.000 vehicles entraran a Andorra al llarg del pont de la Mare de Déu d’Agost. Si les previsions s’acaben complint el cap de setmana que va començar ahir i acabarà dilluns serà el de major entrada d’automòbils d’ aquest estiu. “Serà l’entrada de vehicles mes forta de l’agost, però per sota dels de la Puríssima i Carnaval”, va explicar en declaracions al Diari el cap de direcció de Mobilitat, Daniel Rodríguez, que hi va afegir que a l’estiu “l’agost sempre és molt més fort que el juliol o el setembre”. En ser festa tant als estats espanyol com francès, s’espera que l’arribada de vehicles sigui massiva per les dues fronteres. “Des d’ahir fins dilluns esperem que entrin uns 10.000 vehicles cada dia per la frontera del riu Runer i uns 5.000 també diaris per la del riu Baladrà”, va explicar Rodríguez.

Una de les jornades que es preveuen més complicada pel que fa a la circulació per dins del Principat serà diumenge, ja que el moviment de vehicles coincidirà amb La Purito Andorra. Entre les 7.50 i les 8.30 hores les carreteres generals 1 i 2 estaran tallades entre Sant Julià de Lòria i Encamp, i es preveu que fins a les 19.30 hores, amb cap carretera tancada, ja que la marxa cicloturista es fa amb trànsit obert, vehicles i ciclistes conviuran en els trams per on passi la prova. Des de Mobilitat es demana als conductors màxima prudència i es recorda als ciclistes que han de complir les normes de circulació.

La tarda d’ahir ja hi va haver retencions de sortida del país. Mobilitat espera cada dia des de demà fins dilluns trànsit dens i cues d’entrada a les dues fronteres durant el matí i de sortida, també a les dues duanes, durant la tarda de demà i diumenge i el matí de dilluns, darrer dia de pont.

tracking