Seguretat

Els edificis s'hauran d'adaptar a una nova normativa per evitar incendis

El ministeri de Turisme i el de Medi Ambient ja estan treballant en una nova reglamentació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Turisme i Comerç, i el de Medi Ambient i Sostenibilitat, estan treballant en una nova reglamentació per endurir la normativa antiincendis. Segons va avançar el ministre Francesc Camp, durant la presentació de la nova llei general de l’allotjament turístic, de la mateixa manera que la futura normativa preveu un reglament contra incendis per als edificis que es dediquin íntegrament als habitatges d’ús turístic, l’executiu també està treballant per actualitzar l’actual reglament contra incendis que afecta els immobles residencials.

“La reglamentació que tenim actualment és molt antiga”, va assenyalar el ministre, que hi va afegir que pel que fa a la normativa tant en els immobles on viuen els nacionals i els residents, com en els que hi ha apartaments per a turistes, “pot millorar molt i estem treballant en aquest sentit”.

Camp va assegurar que en alguns pobles d’Andorra “tenim edificis molt antics” i que, per tant, “alguna mínima inversió econòmica” hauran de fer els propietaris dels immobles. El titular de la cartera de Turisme i Comerç va destacar que “és molt important reduir al màxim la possibilitat que hi hagi un incendi i aquesta reglamentació ho permetrà”. El ministre va insistir en la necessitat de millorar la normativa per “evitar ensurts”. L’últim, el del març passat a l’edifici Tiffany’s de la Massana.

El reglament de seguretat contra incendis en edificis d’habitatges i oficines actualment en vigor data de l’any 1982 i recull les mesures que han de respectar els immobles adequades a l’època en què va ser aprovada la normativa. El text marca com han de ser els vestíbuls i les escales dels edificis i els sistemes de ventilació i d’extracció de fum amb què han de comptar, així com el nombre i la localització dels extintors o les normes que han de respectar els elevadors.

tracking