Temporal

Malmesa més del 70% de la collita de tabac de Fontaneda

La tempesta de dimarts va afectar cultius a diverses zones de Sant Julià

Malmesa més del 70% de la collita de tabac de Fontaneda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una forta pedregada va malmetre dimarts la collita de tabac de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria. El fenomen meteorològic va ser molt localitzat, malgrat que també va afectar altres punts de la parròquia, com ara la Rabassa, Aixirivall i Nagol i, en menys intensitat, els nuclis de Juberri, Auvinyà, Canòlich i Aixàs.

Segons els pagesos de la zona, la collita de Fontaneda està afectada entre un 70% i un 90%, de manera que hi haurà alguns camps que ja es donen per perduts i s’hauran de fresar. Els afectats encara no han fet les declaracions del mal provocat per la pedra a l’Associació de Pagesos i Ramaders, des d’on el president, Xavier Coma, va assenyalar que la pedregada va ser molt forta però molt localitzada, i que no es tenia constància de més desperfectes en d’altres punts del país fora de Sant Julià.

La de dimarts és la segona pedregada forta d’aquest estiu. El 22 de juliol passat, la tempesta també va causar danys a les produccions de tabac de les parròquies altes, com ara Ordino, la Massana o Canillo.

tracking