Successos

Denunciat un resident per col·locar gàbies parany a la Noguera

Utilitzava cimbell viu per intentar capturar els animals salvatges

Denunciat un resident per col·locar gàbies parany a la NogueraGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de protecció de la natura (Seprona) de la guàrdia civil ha denunciat un resident per col·locar dues gàbies parany a Tragó de Noguera, al municipi d’Os de Balaguer (Noguera), en un espai d’interès natural. L’objectiu era capturar animals de fauna salvatge d’una manera no selectiva, utilitzant cimbell viu. En una de les gàbies, els agents van localitzar una gallina, i en l’altra una guatlla. En tots dos casos els animals eren vius.

La investigació es va obrir al juliol quan el Seprona va tenir coneixement de la instal·lació d’una de les gàbies. La caixa, de dos metres per dos metres, estava ancorada a terra i construïda amb malla metàl·lica, amb una gallina viva al seu interior. En una zona propera van trobar una segona gàbia més petita que contenia la guatlla viva.

Fetes les gestions, el Seprona ha acusat el resident de ser el presumpte autor de la construcció i instal·lació dels paranys. Li ha interposat quatre denúncies per infringir la Llei de caça: per les irregularitats detectades en el vedat de caça, per la introducció al medi natural d’aus de corral i per la instal·lació de les gàbies parany metàl·liques sense posseir les preceptives autoritzacions administratives.

Denunciat un resident per col·locar gàbies parany a la Noguera

tracking