Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Societat

Aixequen la prohibició d'accedir als berenadors de la capital, Escaldes i Sant Julià

Actualitzada 10/08/2016 a les 06:47
Els comuns d’Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià han aixecat les restriccions d’accés als berenadors de les tres parròquies. Les precipitacions d’ahir i les previsions meteorològiques per als propers dies han fet rebaixar el risc d’incendi, així que des de Protecció Civil han donat llum verda per aixecar la prohibició.
Les precipitacions van arribar a deixar fins a 10 litres per metre quadrat en una hora al centre del país, tal com va registrar ahir al migdia l’estació del Roc de Sant Pere, a la capital. A Santa Julià el màxim va ser de 8,3; mentre que a les parròquies altes la intensitat va ser més minsa. En aquest sentit, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicar que les precipitacions han arribat en un moment “necessari”. Cal recordar que els tres berenadors es van clausurar dissabte quan es va assolir el risc màxim a totes tres parròquies i davant la sequedat de la vegetació. Aquest fet va provocar, també, que la corporació d’Andorra la Vella prengués la decisió de posposar el castell de focs de festa major, previst per dilluns a la nit, i que tot apunta que es podria realitzar a final d’agost, durant la festa major de Santa Coloma.
Segons Areny, les previsions meteorològiques apunten una forta davallada de les temperatures per a aquesta setmana. A les valls centrals, les previsions assenyalen per avui una màxima de 17 graus –quasi deu graus per sota del que marcaven ahir– i una mínima de quatre –ahir eren vuit–. De la mateixa manera, no es descarten nous ruixats, encara que de menor intensitat als viscuts ahir.
De cara a demà, es preveu una lleugera remuntada dels termòmetres, encara que quedaran lluny dels registres assolits a final de la setmana passada.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts