entitats

Unicef Andorra destina 406.000 euros a projectes sobre el terreny i emergències el 2015

L'entitat té projectes a la República Centre Africana, a la República del Congo i al Camerun i ha fet campanyes a Vanuatu, per l'ebola i per als desplaçats pel conflicte a Síria

L'entitat té projectes al Camerún, a la República del Congo i a la República CentreafricanaUnicef Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unicef Andorra ha fet pública la memòria d'activitats corresponent al 2015, en la qual desglossa els ingressos i la destinació que en va fer dels fons de què disposava. Dels 530.929,70 euros (515.929,70 provinents d’ingressos i 15.000 provinents de fons propis) que va ingressar, en va destinar 406.247,67 a projectes sobre el terreny i emergències i 124.682,03 per a programes de sensibilització a Andorra i despeses de funcionament. El total d’ingressos es distribueixen de la manera següent: el 51% corresponen a les aportacions de socis i donants privats i altres entitats no lucratives; el 23% provenen dels convenis signats amb les empreses aliades; el 10% s’obté pels actes de recaptació; el 8% procedeix de la Plataforma d’ONG per a les campanyes d’emergència, i el 8% correspon a subvencions públiques.

Pel que fa a la utilització dels fons, el 84% s’ha destinat als projectes i programes finançats pel Comitè. D’aquests fons, un 91% s’ha destinat als projectes a la República Centre Africana, República del Congo i Camerun i a les campanyes d’emergència obertes conjuntament amb la Plataforma d’ONG d’Andorra (Vanuatu, Ebola i desplaçats pel conflicte a Síria). El 9% restant s’ha invertit en les programes de sensibilització, advocacia i comunicació a Andorra. Finalment, el 16% restant s’ha destinat a les despeses de funcionament que inclouen la gestió i l’administració i la recaptació i presència social.

Quant als projectes, l'entitat afirma que més de 33.000 infants i famílies de la República del Congo han pogut tenir accés a l’educació i els serveis de salut i més de 88.000 adolescents i joves al Camerun s’han beneficiat de campanyes per prevenir o tractar el VIH i la Sida. A més l'entitat a començat a col·laborar en un programa de suport als infants alliberats pels grups armats a la República Centre Africana amb l’objectiu d’arribar a més de 3.000 infants i adolescents. També s'ha donat resposta a les emergències del terratrèmol al Nepal, al tifó a Vanuatu, a l’epidèmia de l’Ebola i als desplaçats pels conflicte a Síria gràcies a la Plataforma d’ONG d’Andorra.

L'entitat indica que tanca el 2015 amb una referència clau que marcarà el seu treball: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que han de configurar l'agenda per a tots els actors polítics, econòmics i socials durant els pròxims 15 anys. Així, es mostra optimista en assenyalar l'any 2030 com a data per eradicar la pobresa infantii i s'han fixat 169 metes en les que la infància és protagonista. Els últims mesos -afirma Unicef Andorra- han estat també molt intensos en el treball de sensibilització a Andorra, on el comitè andorrà treballa per aconseguir un model de país amic de la infància a través dels projectes, entre d’altres, de les Parròquies Amigues de la Infància, l’Observatori de la Infància a Andorra i Vers un pacte per a la infància.

tracking