Successos

Denuncien un resident per col·locar gàbies trampa al medi natural

Les gàbies servien d'esquer per capturar animals salvatges a la zona de Tragó de Noguera

Les gàbies volien servir d'esquer per a capturar animals salvatgesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil espanyola ha denunciat un resident a Andorra per haver col·locat duesgàbies trampaamb animals vius al medi natural, a la zona deTragóde Noguera, al municipi d'Os de Balaguer. Les construccions pretenien ser un esquer per caçar animals salvatges de manera no selectiva, utilitzant animals vius, una pràctica no permesa. La investigació ha dut el cos de seguretat espanyol a identificar com a presumpte autor el resident M.A.A.G., segons ha informat el cos en un comunicat.

La patrulla del servei de protecció de la naturalesa de la Guàrdia Civil de Ponts va tenir coneixement a finals de juliol de la possible instal·lació d'una gàbia trampa a l'espai d'interès natural d'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana. Eninspeccionarla zona, es va trobar una gàbia de200x200x50centímetres, fixadaa terrai feta de mallametàl·lica. A dins s'hi va trobar una gallina viva. Posteriorment es va trobar una segona gàbia, a prop de la primera. Aquestamesurava35x50x150centímetres i a dins, en un compartiment auxiliar, hi havia una guatlla viva.

El presumpte propietari de les gàbies ha estat denunciat per quatre infraccions a les lleis de caça, sanitat animal, patrimoni natural i biodiversitat. Les aus intervingudes han estat lliurades al centre de recuperació de fauna deVallcalent.

Les gàbies volien servir d'esquer per a capturar animals salvatges

Les gàbies volien servir d'esquer per a capturar animals salvatges

Les gàbies volien servir d'esquer per a capturar animals salvatges

tracking