Economia

El sector dóna suport a regular els pisos turístics

La patronal del sector, satisfeta per la regulació en una oferta que fins ara era “un desgavell

El sector dóna suport a regular els pisos turísticsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci que el Govern endurirà els requisits per convertir en apartaments turístics els habitatges residencials i que posarà en marxa una regulació més estricta per als que ja funcionen es veu amb molts bons ulls per les dues associacions d’hotelers del Principat, la Unió Hotelera (UHA) i Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), que consideren que servirà per frenar l’increment d’aquest tipus d’oferta d’allotjament. “No estem en contra dels nous tipus d’allotjament i d’altres que en puguin sortir, però calia regular-ho”, va indicar en declaracions als Diari el portaveu de la UHA, Manel Ara, que hi va afegir que si es desenvolupa correctament la nova regulació “es posarà ordre” en el lloguer d’allotjaments particulars als turistes, perquè fins ara era “un desgavell”.

Des de la UHA s’assenyala com a positiu el fet que un cop la llei estigui en vigor s’obligui que cada pis tingui un número de registre atorgat pel departament de Turisme, i que aquest sempre s’hagi d’incloure en els anuncis que es facin per oferir-lo als visitants. “És una bona mesura la que ha pres el Govern que servirà per evitar problemes amb aquest tipus de negocis com ha passat a Barcelona”, hi va afegir.

Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels, també es va referir als problemes que la manca de regulació dels apartaments turístics està provocant en diferents destinacions turístiques europees i va destacar que la nova llei per fi els controlarà a Andor­ra. “Aquests apartaments s’escapaven de qualsevol tipus de normativa”, va indicar Canut, que va recordar que l’esclat de la bombolla immobiliària va provocar que sobretot a les valls d’orient edificis sencers es convertissin en allotjaments per a turistes. “La llei que teníem no regulava cor­rectament tot això, ja que la majoria dels apartaments no estaven sotmesos a cap control”, va indicar la presidenta d’AHA.

Tant Ara com Canut van destacar que el projecte de llei presentat dijous pel ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, inclou algun dels suggeriments que van fer les dues associacions hoteleres a les trobades que van mantenir amb l’executiu. “Ara esperarem el tràmit parlamentari i les aportacions via esmenes que puguin fer els grups”, van indicar des de la UHA, on també volen esperar a veure com es desenvolupen els fins a 21 reglaments que preveu la llei. En termes similars es va expressar la presidenta d’Autèntics Hotels. “Són els reglaments els que conduiran el sector”, va assenyalar.

tracking