Salut

El Raonador tramet al SAAS la queixa pel biberó caducat

Josep Rodríguez es reuneix amb la família del nadó per conèixer el cas

El Raonador tramet al SAAS la queixa pel biberó caducatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Raonador del ciutadà va trametre ahir al director del SAAS la queixa de la família del nadó al qual a l’hospital li van subministrar llet caducada per a nounats. Josep Rodríguez es va reunir ahir al matí amb els pares de la nena per tal de conèixer el cas de primera mà.

“El Raonador ens ha atès molt bé i ens ha dit que prendrà mesures”, va assegurar Xavier Diz, el pare de l’infant nascut la setmana passada. Rodríguez va explicar que en aquests casos “el que fem és elevar la queixa a la direcció de l’hospital tal com s’ha presentat” des dels pares, i es va mostrar convençut que “en uns deu o quinze dies rebrem una resposta”.

Els fets van passar el 27 de juliol, quan va néixer la filla de Diz. Des del centre sanitari van facilitar-los llet especial per a nounats per tal d’alimentar-la en les primeres hores de vida. Després d’haver-n’hi donat tres dosis la mare es va adonar que el producte havia caducat feia més de tres setmanes, el 4 de juliol.

Els nervis es van apoderar dels familiars durant les primeres hores davant la possibilitat que la nena patís conseqüències físiques i pogués emmalaltir. Sortosament no va patir cap intoxicació, tal com van reconèixer els pares, que tot i això van expressar les seves queixes al personal de l’hospital pels fets. Dimarts el ministre de Salut, Carles Álvarez, va posar-se en contacte amb el pare per tal de disculpar-se per la situació i els problemes causats. La família, tot i això, va decidir entregar dimecres una carta al centre sanitari per mostrar la seva disconformitat amb el que va succeir i el SAAS va obrir una investigació per esbrinar què va fallar i analitzar els protocols. Álvarez també va qualificar-ho com “un cas puntual producte d’un error humà que pot passar”.

Novalac

El producte caducat que es va subministrar estava fabricat per l’empresa Novalac. Ahir el director de vendes va trucar a la família per informar que la llet “està pressuritzada i tractada” i que, malgrat que es va superar el temps de consumició recomanat, “no li havia de provocar cap malestar”, ja que l’única incidència “és que perd el valor nutricional”, segons va indicar Diz. “És com si la nena hagués begut aigua i no s’alimentava”, hi va afegir el pare.

tracking