Construcció

Setze particulars i comunitats de veïns reben subvencions del pla Renova

La partida més alta correspon a un préstec de millora de l’eficiència energètica de 32.000 euros

Setze particulars i comunitats de veïns reben subvencions del pla RenovaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat concedir un total de 16 subvencions i un préstec per a la millora de l’eficiència energètica dels edificis, per un valor total de 76.267 euros, tal com va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

L’import del préstec és la partida més elevada i ascendeix fins als 32.184 euros, que es dedicaran a la millora de la seguretat industrial i de l’embelliment d’un dels projectes que concretament correspon a una comunitat de propietaris de la Urbanització dels Prínceps d’Escaldes-Engordany, al qual també s’ha concedit una subvenció de 2.615 euros per als mateixos conceptes.

Ajuts

Pel que fa als ajuts, ascendeixen a un total de 44.000 euros. Les setze subvencions oscil·len entre els 647 i els 13.011 euros, i la majoria van destinats a projectes de millora d’eficiència energètica. Els beneficiaris són tant particulars com comunitats de propietaris.

Aquesta inversió s’emmarca en el pla Renova per a la rehabilitació d’edificis i el foment de les energies renovables i l’eficiència energètica, posat en marxa el mes d’abril passat i que té un pressupost d’un milió d’euros per a les ajudes i de 15 milions per als avals.

El pla Renova es va plantejar, especialment des del sector de la construcció, com una oportunitat per revitalitzar l’activitat de les empreses d’aquest àmbit. Els comuns, per facilitar-ho, també van accedir a subvencionar les llicències d’obres menors per a aquells projectes de rehabilitació d’edificis que formin part del pla.

tracking