Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Medi Ambient

S'aprova un reglament per reduir el patiment dels animals que s'han de sacrificar

Actualitzada 04/08/2016 a les 06:52
En la reunió del consell de ministres d’ahir l’executiu va aprovar un reglament relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança, per a bèsties que se sacrifiquen per a producció d’aliments o altres supòsits. En concret desenvolupa un protocol ja existent sobre qüestions veterinàries complementari de l’acord en forma de bescanvi de notes entre el Principat d’Andorra i la Comunitat Econòmica Europea.
Un dels objectius és establir normes que garanteixin la protecció i el benestar dels animals en el moment de la matança per tal d’evitar-los el dolor i reduir al mínim l’angoixa i el sofriment.
Aquest reglament també estableix normes sobre la matança d’animals criats o mantinguts amb vista a la producció d’aliments, llana, cuir, pell o altres productes.
El contingut del reglament s’implementarà majoritàriament a les instal·lacions de l’escorxador nacional d’Andor­ra i sota el control dels serveis oficials si bé també serà d’aplicació en situacions de buit sanitari o sacrificis d’emergència. El reglament ha estat elaborat conjuntament pels ministeris de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i de Salut.
  • #1 com te que ser
    (04/08/16 18:19)

    Com te que ser

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477