Política

El Govern contracta Pere Vilanova com a assessor sobre la UE

El catedràtic ha realitzat nombrosos treballs, com ara la redacció de la Constitució

El Govern contracta Pere Vilanova com a assessor sobre la UEARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Govern ha escollit el catedràtic en dret Pere Vilanova per rebre “assessorament en el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea”, tal com es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Vilanova, entre el 1991 i el 1992 va ser cap dels assessors del Consell General per a l’elaboració de la Constitució. Després va ser magistrat del Tribunal Constitucional entre el 1993 i el 2003, sent-ne el president del 2000 al 2002, i també va ser membre del comitè nacional de bioètica durant dos anys, fins a final del 2015, entre altres tasques d’assessorament.

Pels treballs que realitzarà rebrà una retribució de 150 euros l’hora, fins a un màxim de 45.000 euros l’any. El contracte adjudicat preveu inicialment que expiri el 31 de desembre d’enguany, però en l’edicte publicat al BOPA s’especifica que és “renovable previ acord de Govern, per a períodes trimestrals successius fins a un màxim de quatre anys o, si això succeeix abans, fins a l’acabament del mandat del ministre d’Afers Exteriors”, Gilbert Saboya.

Els partits polítics a l’oposició van reaccionar a l’anunci de forma diferent. El PS, única formació que actualment es troba a la taula amb Govern per a les negociacions amb la Unió Europea, va evitar fer valoracions, però van assegurar que eren coneixedors de la contractació i que no els va suposar “cap sorpresa”. Des d’SDP, que va abandonar el pacte d’Estat fa unes setmanes, la consellera general Sílvia Eloïsa Bonet va afirmar que està “a l’expectativa del que farà” exactament, i en va destacar la seva vàlua professional.

Finalment, Liberals d’Andorra, per boca del conseller general Joan Carles Camp, considera que “no veiem motiu per tenir pressa per contractar persones i incentivar les negociacions amb la UE” i es mostra partidari d’alentir-les. A més, apunta que fins ara en les converses “Andorra està cedint molt i no rebem res” i que “no sabem els objectius del Govern” a l’hora d’obtenir contrapartides.

tracking