TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

comunicació

Camp, disposat a negociar les tarifes de drets d'autor amb l'URPA

Tot i això, alerta que han de ser "homologables" amb la UE

Camp està disposat a negociar les tarifes de drets d'autor amb l'URPAANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió de Ràdios Privades d'Andorra (URPA) ha fet pública aquesta setmana una carta que han fet arribar al ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, en què mostren la seva preocupació per les tarifes proposades per la Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV). Preguntat pels mitjans de comunicació sobre aquesta missiva, Camp s'ha mostrat "sorprès" que hagi transcendit tot i que s'ha mostrat obert a negociar no només amb l'URPA sinó amb qualsevol altra entitat aquesta qüestió però tenint en compte, ha insistit, que les tarifes, si bé han de ser "assumibles", també han de ser "creïbles i homologables amb la Unió Europea".

D'aquesta manera, Camp ha recordat que fa un parell de mesos que van tenir una reunió amb els representants de les ràdios privades i en una negociació que ell creia que era "a porta tancada" i que els van "demanar que fessin arribar les seves demandes",ha vist que s'han fet públiques i ho atribueix a una manera de fer "més pressió".Si bé, ha afegit que espera que les negociacions es puguin continuar celebrant a "porta tancada" i que no transcendeixi fins a l'acord final ja que ha conclòs que de vegades això pot provocar certs "malentesos".

Més enllà de la valoració sobre el fet que s'hagi fet pública aquesta carta, Camp s'ha mostrat obert a negociar "amb totes les entitats" i és més, ha manifestat que "entenen les demandes" i que les estudiaran, si bé ha remarcat que totes les entitats que utilitzin continguts culturals han d'entendre que les tarifes han de ser "homologables a nivell europeu", ha insistit. En aquest sentit, ha destacat que quan es va impulsar la llei per donar cobertura els drets d'autor va ser, precisament, per "homologar-nos a nivell europeu".

Pel que fa a l'entrada en vigor d'aquests preus, ha manifestat que encara s'està negociant amb les diferents entitats, entre les quals els comuns, i que la voluntat seria que fos el 2017.

tracking