Justícia

Ausàs obté el tercer grau i només anirà a dormir a la presó

L’exalcalde de la Seu d’Urgell, condemnat per contraban de tabac, ha obtingut el tercer grau

Ausàs obté el tercer grau i només anirà a dormir a la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, que va ingressar a la presó de Lleida el 26 de juny del 2015 per complir una condemna de quatre anys per contraban de tabac, ha obtingut el tercer grau de règim penitenciari i només haurà d’anar a la presó a dormir, van informar ahir fonts coneixedores de la situació de l’exmilitant d’Esquer­ra Republicana de Catalunya. Ausàs ha obtingut el benefici d’ingressar al Centre Penitenciari Obert de Lleida per anar-hi tan sols a dormir després de complir una quarta part de la condemna de quatre anys que li va imposar el Tribunal Suprem (TS) per contraban de tabac, després de diversos permisos de sortida dels caps de setmana d’aquest estiu.

L’exconseller va començar a sortir de la presó el segon cap de setmana del mes de juliol passat, i amb anterioritat el setembre de l’any passat, però llavors la fiscalia de Lleida va recórrer al tercer grau i l’Audiència provincial ho va revocar. Ausàs va ser condemnat per l’Audiència provincial a tres anys i nou mesos de presó pel delicte de contraban de tabac i de tres mesos per la pertinença a una organització criminal; també van ser condemnades set persones més, i quatre més van ser absoltes, entre les quals la dona de l’exconseller.

Durant el judici, el fiscal de la Seu d’Urgell va mostrar vídeos en què Ausàs apareixia amb samar­reta i texans carregant bosses negres en les quals altres acusats en el judici per contraban havien ficat paquets de tabac.

tracking