Afers exteriors

Els veneçolans volen representació consular

Els veneçolans volen representació consularARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Residents i Empatitzants de Veneçuela està negociant amb representants de l’ambaixada que el seu país té a París per poder disposar d’un consolat itinerant que els faciliti la realització de determinats tràmits relacionats amb la documentació. Així ho va explicar un dels membres de l’entitat, Reinaldo Márquez, que va indicar que arran d’una visita que representants consulars van fer al Principat s’hi van poder trobar i tractar la qüestió. “Va ser una sorpresa que vinguessin amb aquesta proposta, nosaltres ja la teníem avançada perquè feia dos anys que hi treballàvem, però ho teníem en stand by”, va detallar.

Així doncs, després de veure que per part del seu país hi havia voluntat de donar resposta a la seva petició, van tornar a engegar el procés per fer formalment la petició. “S’han de recollir signatures a tots els veneçolans registrats que depenguin de l’ambaixada de França i s’ha d’entregar el document amb la majoria de firmes de les persones que viuen aquí per poder fer la sol·licitud”, va indicar. Ells calculen que amb un 60% de firmes en tindran prou, una xifra que ja han assolit gràcies a la feina feta durant els darrers dos anys “però ens falten unes 20 persones amb qui contactar”. Un cop ho tinguin enllestit, “ho volem entregar al més aviat possible”, va assegurar. I és que tot i que no els han donat encara l’aprovació, els obliguen a fer aquest tràmit “però pensem que com que van fer la visita amb aquesta proposta pot ser una mica més factible”.

Reunió

El col·lectiu de residents té previst tornar-se a reunir després de l’estiu per comprovar que es disposa de totes les signatures i així poder-les enviar el setembre a l’ambaixada de París “i esperar la seva resposta”.

Des de l’associació són conscients que com a molt podran disposar d’un consolat itinerant, de manera que cada cert temps i en funció de les necessitats, com per exemple la caducitat del passaport o les peticions de residència, una persona es desplaçaria al país per poder dur a terme tots aquests tràmits. I és que avui dia els residents veneçolans depenen de l’ambaixada de París, per tant, per fer qualsevol d’aquests tràmits han d’anar fins a França. Un altre dels motius pel qual reclamen tenir representació consular és pel fet de poder votar. “Ara hem d’anar a París i, per tant, la majoria fa anys que no votem. En el meu cas no he pogut votar i m’hauria agradat”, va manifestar.

Abans d’això, havien demanat poder fer els tràmits a Barcelona perquè els és més fàcil desplaçar-s’hi, però no els ho van concedir. Tampoc va ser possible, segons va explicar Reinaldo Márquez, que hi hagués una ambaixada a Tolosa. “Per motius burocràtics Andorra, Mònaco i San Marino depenen de l’ambaixada de París”, va lamentar.

tracking