Societat

El turista que va patir un infart està estable i evoluciona favorablement

Se li va practicar un cateterisme i demà o demà passat podria rebre l’alta mèdica

El turista que va patir un infart està estable i evoluciona favorablementARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turista anglès que divendres va patir un infart mentre feia senderisme a l’Estany Negre, al parc nacional del Comapedrosa, es troba estable i evoluciona favorablement. L’home, de 73 anys, va ser rescatat en helicòpter i després de passar per l’hospital va ser traslladat a Barcelona, en concret a Sant Pau.

Fonts del centre hospitalari català van explicar ahir que se li va practicar amb èxit un cateterisme per tal d’aspirar el trombe que va provocar l’infart. El pacient ja havia patit una altra anomalia coronària anteriorment, per la qual cosa duia un stent. Els cardiòlegs de Sant Pau van informar que durant el matí d’ahir no va presentar arítmies i que, per tant, se li subministrarien betabloquejants per evitar noves coagulacions de la sang. Segons van apuntar, si continua amb l’evolució favorable podria rebre l’alta hospitalària demà o demà passat.

L’home va tenir la complicació mèdica quan feia senderisme amb un grup de turistes i un helicòpter dels bombers el va haver de rescatar. A l’hospital Nostra Senyora de Meritxell li van practicar una fibril·lació per tal d’obrir-li les artèries, però la pràctica no va funcionar tal com s’esperava. Per aquest motiu va ser traslladat a Barcelona perquè li practiquessin el cateterisme, ja que la seva vida corria perill.

Rescat per un turmell

Ahir els bombers van haver d’efectuar un altre rescat a la muntanya, el quart d’aquesta setmana.

En aquest cas va ser a la zona del Pla de l’Estany, a la parròquia de la Massana. Cap a les 9.40 el cos va intervenir amb un helicòpter per traslladar cap a l’hospital un home de nacionalitat andor­rana i de 46 anys que havia pres mal al turmell.

Un cop al centre mèdic se’l va traslladar a quiròfan, on va ser operat amb èxit d’una fractura. Es preveu que la seva evolució sigui favorable i en unes hores pugui ser donat d’alta.

tracking