Successos

Un excursionista, en estat greu per un infart

L’home, de 73 anys, està greu i va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital Sant Pau de Barcelona

Un excursionista, en estat greu per un infart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un turista anglès de 73 anys va patir ahir un infart mentre feia senderisme a l’Estany Negre, al parc nacional del Comapedrosa. L’home, en estat greu, va ser traslladat a l’hospital Sant Pau de Barcelona, segons van explicar fonts del centre mèdic andorrà.

L’home feia senderisme amb un grup de turistes i va ser el guia qui va avisar per telèfon els bombers a les 14.30 hores, segons va precisar aquest cos. Fins al lloc dels fets es va desplaçar un helicòpter que va traslladar el turista a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. En el centre mèdic van practicar-li una fibril·lació per tal d’obrir-li les artèries, però no va funcionar. “Ha provocat unes arítmies negatives”, segons van detallar les fonts mèdiques. Per aquest motiu, el pacient va haver de ser traslladat a l’hospital barceloní perquè li practiquessin un “cateterisme urgent”.

Es dóna la circumstància que és el tercer rescat que es realitza en una setmana. El dimecres va morir un resident alemany de 75 anys que va anar a la vall de Rialb per collir nabius amb la seva dona. L’home va caure per un terraplè de 5 metres, es va donar cops al cap i va patir una parada cardíaca. L’endemà, també a la vall de Rialb, els bombers van rescatar una turista sueca de 49 anys que va patir un atac d’asma.

tracking