Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
economia

Standard & Poor's millora la perspectiva d'Andorra a "estable" i manté el ràting en BBB-/A-3

L'agència veu positiu que la venda del Vallbanc a J.C. Flowers alliberi el Govern d'assumir més despeses derivades de la resolució
Una imatge d'arxiu de l'agència Standard & Poor's

Standard & Poor's millora la perspectiva d'Andorra

Una imatge d'arxiu de l'agència Standard & Poor's

Actualitzada 29/07/2016 a les 20:10
L'agència de qualificació Standard & Poor's ha revisat la qualificació del Principat d'Andorra per millorar la perspectiva de "negativa" a "estable" mantenint el ràting en BBB-/A-3. Així s'especifica en la nota publicada aquest divendres a la tarda per l'agència on afirma que "el procés de resolució implementat per les autoritats andorranes respecte a BPA ha vençut els efectes adversos que limitaven les perspectives de creixement de l'economia andorrana i les finances públiques".

D'altra banda els avaluadors han matisat que la nota emesa pel FinCen, el 19 de febrer del 2016, va facilitar el camí de la implementació del pla de resolució i venda de Vallbanc. També afegeixen com a positiu el fet que la venda del banc a J.C. Flowers allibera el Govern d'assumir més despeses derivades d'aquesta resolució.

L'agència de ràting valora molt positivament la intenció del Govern d'explorar una aproximació amb les institucions financers internacionals, com ara el Fons Monetari Internacional, i puntualitza que si aquest tipus de cooperació es du a terme es milloraria notablement l'estabilitat del sistema financer. També assenyala que aquestes accions dotarien al país d'habilitat per gestionar les repercussions de crisis futures.

En les conclusions, l'agència avaluadora fa diverses consideracions respecte a l'estabilitat atorgada a la perspectiva de país. D'una banda manté la possibilitat de risc que prové de la dimensió relativa del sector financer. Risc que segons l'agència s'equilibra amb la tendència a la recuperació de l'economia andorrana. Una tendència que ha de permetre al Govern anar cap a una major estabilitat pressupostària i a reduir l'endeutament. Standard & Poor's observa que la qualificació de país podria pujar si la recuperació econòmica es consolidés.

Els qualificadors insisteixen que Andorra ha de continuar convergint vers les normes financeres internacionals i de gestió del risc. Standard & Poor's matisa que en el cas que els processos legals derivats de l'afer BPA repercutissin en uns costos per compensacions a càrrec del Govern, un escenari que influiria directament a les finances públiques de l'Executiu, l'agència contemplaria una rebaixa del ràting, tot i que en la seva hipòtesi de base actual no es pondera aquesta situació.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477