Telecomunicacions

Optimisme moderat per la inversió d'Andorra Telecom

Optimisme moderat per la inversió d'Andorra TelecomEloi Tost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició –a excepció de Liberals d’Andorra que va declinar fer declaracions– van mostrar ahir un optimisme moderat a l’hora de valorar la inversió que ha fet Andorra Telecom en l’operadora espanyola MásMóvil. La consellera general del PS, Rosa Gili, va indicar que “si es compleixen totes les sinergies que diuen, podria semblar una operació interessant, però no voldríem que hi hagués lletra petita o que no s’hagi calculat bé el risc”, indicant que “esperem que no ens haguem equivocat perquè no és moment de perdre diners públics”. Amb tot, es va mostrar en espera de conèixer la totalitat dels detalls del contracte per poder valorar-ho més profundament, si bé va remarcar que l’acord “dista molt del que s’havia anunciat, cosa que ens fa pensar que potser es va ser massa ambiciós” pretenent controlar una operadora espanyola.

En el mateix sentit es va manifestar la consellera general d’SDP, Sílvia Bonet, que va recordar que “no és el que s’havia plantejat inicialment” i va afegir que “Andor­ra Telecom tindrà poc control, no entrarà ni al consell d’administració, i temem que la inversió no repercuteixi al final en els ciutadans i turistes”. Bonet, de fet, va anar un pèl més enllà assegurant que “és una aposta una mica arriscada, tot i que encara tenim poca informació”.

També es van mostrar a l’expectativa de si realment permetrà cobrir la pèrdua d’ingressos per roaming, si bé Gili va destacar que “és una demanda dels ciutadans”.

Des de DA, en canvi, “només hi veiem coses positives”. La consellera general demòcrata, Meritxell Mateu, va explicar que “ho veiem bé, és una inversió que pot ser interessant i només hi veiem avantatges tenint en compte les condicions d’inversió”. Consideren que és una “inversió important” perquè “les contrapartides de sinergies són bones”, citant l’eliminació de la itinerància a Espanya i la creació de 100 llocs de treball al call center. Pel que fa al fet de no tenir el control de la companyia va indicar que tenint en compte les limitacions d’inversió d’Andorra Telecom “amb 15 milions mai podràs controlar una companyia forana”. Amb tot, la consellera considera que “tenint en compte les possibilitats és un bon acord” i que totes les contrapartides anunciades “són beneficis reals”.

tracking