Laboral

Els sindicats condicionen el suport al pacte d'Estat als drets dels treballadors

Gabriel Ubach afirma que decidiran el suport quan es defineixi la negociació

Els sindicats condicionen el suport al pacte d'Estat als drets dels treballadorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va condicionar ahir el suport de les organitzacions de treballadors al pacte d’Estat per l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea al fet que es respectin, o millorin, els drets laborals. “Depèn de com es faci, serem partidaris –de l’acord–, o no. Ho decidirem en el seu moment”, va indicar. “Si l’acostament implica que els treballadors tinguin millors prestacions i que estiguem equilibrats amb la Comunitat Econòmica Europea, sí”, va reiterar. En aquest sentit va reconèixer que la normativa europea “hauria de ser més proteccionista” que no pas la nacional.

Ubach, juntament amb el màxim dirigent del Sindicat Andorrà de Treballadors, Guillem Fornieles, va ser present en una reunió ahir amb el titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, on el ministre els va exposar la situació actual de la negociació. Ubach va assenyalar que “ens preocupen els temes socials i laborals, i això ho defensarem a mort”, com a línies vermelles dels sindicats per donar el vistiplau a l’acord.

La trobada, de tres hores de durada, va evidenciar “bona sintonia” entre les parts. Tot i això va denunciar que “el Govern sempre ens ha negat assessorament” per estudiar la documentació i legislació en matèria laboral europea. Per aquesta raó, els sindicats andorrans han arribat a un pacte amb la Confederació Europea de Sindicats de Brussel·les, que els hi facilitarà. Els punts en els quals es fixaran més seran “la legislació sobre dones embarassades i sobre el treball infantil”, que segons Ubach “no s’apliquen a Andorra”.

tracking