Inversió estrangera

L'operadora factura 1.000 milions i té un 10,5% de quota de mercat a Espanya

L’empresa cotitza al mercat alternatiu borsari i el valor de l’acció ahir se situava en 20,55 euros

L'operadora factura 1.000 milions i té un 10,5% de quota de mercat a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En paraules del director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, s’ha aconseguit una participació en l’operadora “més gran de les petites”. I és que gràcies a l’adquisició de Pepephone i Yoigo, MásMóvil (una operació que supera els 600 milions d’euros) s’ha pogut situar com la quarta operadora de telecomunicacions a Espanya amb una oferta integral. Segons les dades que es van facilitar des d’Andorra Telecom, l’empresa factura 1.000 milions d’euros a l’any i actualment compta amb el 10,5% de quota de mercat, amb un total de 4,2 milions de clients.

El grup MásMóvil va néixer el 1997 i s’ha consolidat amb un ràpid creixement com a operador de telecomunicacions per una política d’expansió a través d’adquisicions. El 2012 va començar a cotitzar al mercat alternatiu borsari (MAB), si bé el grup empresarial actual és el resultat de la integració de diverses operadores que l’han fet créixer entre 15 i 20 vegades respecte al precedent.

De fet, cal destacar que ahir va completar el procés d’ampliació de capital a través del mecanisme de col·locació accelerada entre inversors institucionals i inversors qualificats de 8.184.144 accions que seran de nova emissió a un preu de 19,55 euros cadascuna. Amb tot, en el moment del tancament del MAB ahir a la tarda, MásMóvil situava el preu de les seves accions a 20,55 euros i amb una rendibilitat anual negativa del 7,07%.

Un altre dels fets que va destacar Nadal és que entre els inversors que han participat en l’ampliació de capital s’hi troba Providence Equity que ha estat, de fet, el principal inversor de l’ampliació, després de ja haver tancat el 15 de juliol una subscripció d’obligacions per valor de 165 milions. “Per a nosaltres és confortable que hi hagi un expert en telecomunicacions”, va assegurar Jordi Nadal.

Pel que fa a les dues companyies que ha adquirit MásMóvil, en el cas de Yoigo es tracta d’una operadora que comptava amb 3,3 milions de clients de mòbil a finals del 2015, arribant a ingressar 865 milions d’euros. En el cas de Pepephone, que es va crear el 2007, va tancar el 2015 amb més de 460.000 clients de mòbil i uns ingressos de 64 milions. Cal destacar que aquesta compra està pendent de l’autorització de la Comissió Nacional de Mercats i Competència.

tracking