Col·lectius

Els exparlamentaris volen que el Consell reconegui la seva tasca

L'associació d'exparlamentaris demana al Consell General que es reconegui la seva tascaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Exsíndics i Exconsellers Generals d’Andorra (Aesco) ha demanat a les quatre forces polítiques del Consell General reconvertir l’entitat que agrupa els expolítics en un grup, el que implicaria convertir-se en el Grup d’Exsíndics i Exconsellers Generals d’Andorra (Gesco). Es tracta de la mateixa fórmula que empren els col·lectius d’exparlamentaris dels països veïns.

Segons el president de l’Aesco, Josep Marsal, a efectes pràctics, passar a ser grup no comportaria cap modificació, malgrat que per als membres seria “un acte de reconeixement als exconsellers i exsíndics que hem treballat pel país al passat”. En aquest sentit, afegeix, “actualment ens devem a la Llei d’associació i ens tracten exactament igual que qualsevol altra associació. És molt honorable però considerem que mereixem la distinció”.

Segons el president de l’Aesco, només la cambra pot fer “la declaració solemne” que permetria el canvi de nomenclatura. El col·lectiu, però, hauria de fer un canvi d’estatuts per adaptar-se al nou estatus “que no comportaria cap problema”. En l’àmbit econòmic, segons aprofundeix Marsal, la subvenció atorgada des de l’executiu, que ronda els 1.800 euros anuals es mantindria.

tracking