Noves places

El sindicat de policia reivindica la “urgència” de les noves places

Les 30 contractacions estan supeditades a la modificació de la llei del cos

El sindicat de policia reivindica la “urgència” de les noves placesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) insisteix en la “urgència” de cobrir les places vacants al cos. “Som lents en alguns serveis per aquesta manca de personal”, reconeix el secretari del col·lectiu, Miquel Àngel Garcia, tot afegint que “ens dificulta la feina”.

Els pressupostos pel ministeri de Justícia i Interior preveuen per al 2016 la contractació de 30 policies, 25 per cobrir les vacants que hi ha per jubilació i cinc noves places. L’edicte, però, no es podrà publicar fins que s’aprovi la modificació de la llei del cos de policia, ja que aquestes noves places estaran supeditades als canvis que la norma preveu per a les noves contractacions. El més significatiu és l’obligatorietat de disposar del títol de batxillerat o d’un diploma equivalent, reconegut pel Govern. Fins ara només els demanaven el graduat escolar. Les noves contractacions tampoc comptaran amb el complement de funcions permanents, que impedeix al funcionari exercir el dret de vaga per no alterar el funcionament normal i la prestació continuada del servei. L’aportació és d’uns 250 euros mensuals.

“La llei està anant més lenta del que pensàvem i ens interessa que s’aprovi com més aviat millor”, lamenta el secretari del col·lectiu sindical. El pressupost d’aquest any preveu una plantilla de 315 efectius, que comportarà una despesa en personal de 12,78 milions d’euros, 80.000 euros més que el previst al 2015. Si la modificació de la llei s’acaba aprovant i es treuen a concurs les noves places, seran les primeres des de l’any 2013, quan se’n van oferir un total de 20. Aquest dar­rer concurs d’accés al cos, després de quatre anys sense fer-ne, va generar una gran expectació amb 119 candidats.

tracking