Cossos especials

L'Associació de Bombers critica que el projecte de llei no recull les seves aportacions

Afirma que la inclusió de la vaga és per “demostrar” que es va cedir a alguna demanda

L'Associació de Bombers critica que el projecte de llei no recull les seves aportacionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Bombers d’Andor­ra (ABA) lamenta el resultat del projecte de llei del cos i critiquen que no s’han tingut en compte “la majoria de les aportacions” fetes pels sindicats. “Ens han deixat poc per negociar”, lamenta el seu president, Joan Torra.

La norma estableix el dret de vaga per als membres del cos sempre que es garanteixin els serveis mínims. En aquest sentit, Tor­ra recorda que “es tracta d’un dret constitucional” i considera que l’executiu únicament l’ha inclòs “per demostrar que han cedit en alguna cosa”, ja que el primer esborrany de la llei no incloïa aquest article, proposat pels sindicats de treballadors.

Torra veu “pocs punts positius” a la llei. Denuncia que, per exemple, “obligui” a fer una revisió cada dos anys els treballadors, “quan en realitat és un dret i que s’hauria de poder fer cada any” o que, a diferència de la policia o els agents penitenciaris, “es prevegi l’obligació de la missió permanent sense cap compensació econòmica”.

“És una llei que ens fa anar enrere”, diu a Torra, tot criticant que “li dóna molt més poder a la direcció que, per exemple, podrà fer i desfer guàrdies i horaris”. També critica l’eliminació del requisit de pertànyer a l’administració general per ser nomenat director.

L’executiu entrarà imminentment la llei a tràmit parlamentari per tal que pugui ser estudiada per la comissió legislativa d’Interior, abans de ser sotmesa a votació a la cambra. El sindicat té intenció de fer arribar als grups parlamentaris les esmenes que l’executiu els va rebutjar.

tracking