Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Unió Europea

Brussel·les manté la voluntat d'avançar en l'acord d'associació

Segons el ministre d'Afers Exteriors de Mònaco, Gilles Tonelli, la capital europea vol prosperar les negociacions
El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació de Mònaco, Gilles Tonelli, visita el Principat

Voluntat d'avançar en l'acord d'associació

El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació de Mònaco, Gilles Tonelli, visita el Principat

ANA / M. B.
Actualitzada 22/07/2016 a les 17:15
El ministre d’Afers Exteriors i Cooperació de Mònaco, Gilles Tonelli, s'ha reunit avui al matí amb el cap de Govern, Toni Martí, i el seu homòleg andorrà, Gilbert Saboya, per tractar principalment l'acord d'associació amb la Unió Europea i les conseqüències que pot tenir el Brexit en aquest procés. Després també ha tingut l'oportunitat de trobar-se amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, i la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella.

Tant Tonelli com Saboya han coincidit a destacar que de moment les negociacions avancen a bon ritme, i els petits estats d'Andorra, Mònaco i San Marino segueixen treballant amb normalitat perquè Regne Unit no té previst sortir de la Unió Europea fins al 2017. A més, Saboya s'ha mostrat satisfet amb les bones relacions dels tres estats que permeten aprofundir en les particularitats comunes, i ha assegurat que “hem arribat a propostes consensuades que han estat defensades pels tres estats, i això és una evolució important que ha estat possible gràcies a la voluntat d'estrènyer vincles”.

Tonelli ha explicat que a més de parlar de l'acord d'associació, durant la seva visita al Principat, s'han tractat també temes financers i han intercanviat opinions sobre com respectar algunes normes imposades des d'Europa, o fins i tot a nivell mundial com l'OCDE, ja que són països que presenten moltes similituds.

En aquest sentit, Saboya ha avançat que durant l'estiu treballaran la proposta de signar un conveni de doble imposició amb Mònaco, perquè sigui possible abans de finalitzar l'any.
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477