Tribunal de corts

Reclusió per a dos homes per haver entrat unes 13.000 dosis d'heroïna

A un se’l condemna a 5 anys de presó, mentre que l’altre n’haurà de complir 4,5

Reclusió per a dos homes per haver entrat unes 13.000 dosis d'heroïnaSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos residents portuguesos van ser condemnats ahir a cinc anys de presó i a quatre i mig respectivament per haver introduït al país 1.260 grams d’heroïna –unes 13.000 dosis– en vuit mesos, segons va donar a conèixer el Tribunal de Corts. En concret, se’ls va condemnar per un delicte major d'introducció, possessió i tràfic de productes estupefaents d’heroïna en gran quantitat i metadona.

Al primer dels condemnats, a més, també se’l va sentenciar per un delicte menor per al consum d’heroïna, cocaïna, d’haixix i de confeccionar amb una persona una petita quantitat de droga tòxica per al consum posterior. Per les dues infraccions penals, la seva condemna va ser de cinc anys, tres ferms i dos de condicionals, amb una suspensió de condemna de quatre anys. Al segon resident portuguès també se’l va condemnar pel delicte menor de consum d’heroïna. En el seu cas, el Tribunal de Corts va imposar 4 anys de reclusió, 2,8 dels quals són ferms i la resta de condicional, mentre que també té una suspensió de condemna de quatre anys.

Així mateix, els dos residents portuguesos hauran de pagar cada un una multa de 4.000 euros. La justícia també va determinar que es destrueixi la droga que se’ls va decomissar, així com la retirada dels seus telèfons mòbils i vehicles. Ambdós van marxar ahir presos de la sala del tribunal.

Aquestes condemnes, però, són menors que les que havia demanat la fiscalia durant el judici el 6 de juliol que preveia una pena de set anys de presó ferma per a ambdues persones, una multa de 180.000 euros, així com l’expulsió definitiva del Principat.

El dia que es van detenir els dos condemnats, el 17 de juny del 2015, se’ls va encautar 18 grams d’heroïna, però es creu que n’haurien introduït prop d’uns 1.300 grams durant els vuit mesos que va durar la investigació del cas, conegut com a operació Canó. Aquest càlcul es fa multiplicant la droga que se’ls va trobar el dia de l’arrest amb els viatges acreditats que van fer a Catalunya per anar-la a buscar.

En el marc de l’operació, se’ls va fer un seguiment que va incloure la intervenció dels seus telèfons. Arran d’això es va determinar que venien l’heroïna en els seus domicilis que tenien a Encamp, així com en un bar d’aquesta localitat que era propietat d’una de les mares dels acusats.

tracking