Justícia

Extradició a França per no haver pagat la pensió

Corts es va negar a entregar-lo ja que va considerar que es va vulnerar el dret a la defensa

Extradició a França per no haver pagat la pensióArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va admetre ahir el recurs d’apel·lació presentat per la fiscalia en el cas d’un resident francès que va ser condemnat en el seu país per abandó familiar i, d’aquesta manera, s’aprova la seva extradició.

Segons va exposar ahir el seu advocat, l’home no va ser informat del judici civil ni penal que van tenir contra el seu client en el seu país d’origen, que es van fer sense la presència d’un lletrat i, per tant, no es va respectar el seu dret de la legítima defensa. Precisament, amb aquest argument, el Tribunal de Corts va refusar l’extradició de l’home cap a França, però el Superior va estimar el recurs d’apel·lació del ministeri fiscal i va revocar l’aute de Corts de l’1 de març d’enguany. Amb aquesta decisió, “va donar lloc a la demanda d’extradició sol·licitada per l’estat francès”, va llegir la secretària d’aquest Tribunal. El resident té una sentència ferma de quatre mesos de presó dictada per un jurat del país veí del nord del 9 d’octubre del 2012.

Un cop finalitzada la lectura de la resolució, el seu advocat va anunciar que recorrerà la sentència al Tribunal Constitucional.

El resident francès, que ahir no va acudir al tribunal, va ser jutjat al seu país per rebel·lia i sense l’assistència d’un advocat per la sala civil que el va condemnar a pagar una multa de 5.000 a la seva exdona per abandó familiar i no haver abonat les pensions. L’home, que viu al Principat des del 1999, afirma que desconeixia la resolució i no va fer front a la sentència. Per això, la sala penal va ampliar la condemna i va ordenar que ingressés quatre mesos a la presó. En cap dels dos judicis va tenir un lletrat. En aquest context, el seu advocat a Andorra va considerar que es van vulnerat els drets del seu client a la jurisdicció, a la defensa i a la possibilitat de presentar un recurs, tal com va argumentar el lletrat durant el judici.

tracking