Tribunal de Corts

Una bufetada fraternal

Un conflicte laboral entre dos germans va acabar amb una presumpta plantofada del gran a la cara del petit, que el va denunciar, i ara el fiscal li demana sis anys de presó condicional per un delicte menor de maltractaments, mentre que la defensa advoca per l’absolució.

Una bufetada fraternalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques vegades una bufetada a un germà petit podria sortir tan cara. En concret, fins a sis anys de presó condicional i 500 euros. És la pena que sol·licita el fiscal per a un home de 46 anys per presumptament haver-li clavat una plantofada al seu germà petit, de 38. I l’agressió és presumpta perquè, tot i que el tribunal va visualitzar les imatges de la càmera de seguretat sembla que no queda clar que s’hagués produït.

Els fets van tenir lloc el març del 2013. El germà gran, propietari de l’empresa on treballaven, va arribar a la feina pocs minuts després de les nou del matí i va trobar el petit dormint damunt d’un palet. Segons la versió del patró, “el vaig despertar i es va alterar”. El treballador va assegurar en el judici que “em va començar a insultar”. Fos com fos, la trifulga va anar a més. Va començar amb crits, es va passar als insults i retrets i es va acabar a empentes. Un dels membres de seguretat de la nau industrial on es trobava instal·lada la companyia va afirmar que l’empleat tenia “la galta vermella” quan van separar-los. El presumpte agressor va reconèixer les empentes, però en cap moment la bufetada.

En l’origen de la disputa hi ha una problemàtica laboral. El menor va assegurar que tenia dues feines, aquesta de dia i una altra a la nit, perquè “amb un sou no m’arribava” per passar el mes. A més, va apuntar que “feia hores extres i per això a vegades havia arribat tard a l’altra feina”. El propietari ho va explicar d’una manera relativament diferent: “Ell treballava de nit i no complia a l’empresa.” Fins i tot va indicar que “no feia bé la feina, la deixava pendent i tenia moltes queixes dels clients”. Per tal d’ajudar-lo, d’acord amb la seva versió dels fets, fins i tot li va apujar el sou perquè deixés la feina nocturna i pogués complir millor amb les seves obligacions, “però no la va deixar”. Tot i això, pel demandant no n’hi havia prou per poder mantenir-se ell i la dona, que en aquella època estava sense feina. Després de l’enganxada entre tots dos, l’amo va despatxar-lo.

Per tot plegat el fiscal demana per a l’empresari sis anys de presó condicional per un delicte menor de maltractaments en l’àmbit domèstic, 500 euros per contravenció penal de lesions doloses i l’abonament de 61,47 euros a la CASS per les despeses de l’atenció mèdica que va rebre el seu germà.

Una pena radicalment diferent de la que considera la defensa, que en demana l’absolució. No observa cap delicte, ja que en la visualització de les imatges no veu l’agressió i valora que no té res a veure amb un maltractament en l’àmbit domèstic encara que es tracti d’una disputa entre germans perquè es produeix en un entorn laboral. Com a molt accepta una multa màxima de 100 euros. En un terme mitjà el lletrat de la víctima va reclamar 1.000 euros per l’agressió.

tracking