Policial

Tres detinguts a Sant Julià per fer contraban

Es va detenir tres residents que haurien passat fins a 7.700 cartrons per valor de 131.000 euros

Tres detinguts a Sant Julià per fer contrabanPOLICIA D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha desarticulat una banda organitzada de contraban que operava a Sant Julià de Lòria i que hauria traspassat 7.700 cartrons de tabac a l’Estat espanyol per valor de 130.900 euros en els darrers dos mesos. Segons va informar ahir el cos a través d’un comunicat, en el marc del dispositiu, batejat com a operació Unlucky, s’ha detingut tres persones, totes elles residents i majors d’edat.

La investigació es va iniciar el maig passat a indicació de la Batllia per un cas de presumpte blanqueig de diners i tràfic de mercaderies sensibles que va comportar la detenció de tres persones, que van ser posades a disposició judicial i posteriorment van ingressar a la presó. Els arrestats efectuaven el contraban des de Sant Julià de Lòria i portaven el tabac en fardells amb els quals creuaven la frontera a través de camins de muntanya no habilitats.

Efectius de la unitat de fronteres i estrangeria van detenir un dels suposats implicats quan es disposava a entrar a Andorra després de trobar 19.000 euros en efectiu amagats a l’interior del motor del vehicle que conduïa. Uns diners que segons la policia provindrien de la venda il·legal de tabac a l’Estat espanyol. Altres registres van permetre comissar 11.000 euros en efectiu al domicili d’un dels arrestats i 4.500 cartrons de tabac de diferents marques destinades al mercat de contraban. En conjunt, es van confiscar 30.155 euros, 4.500 cartrons de tabac i tres turismes. Part dels diners que van recollir els presumptes delinqüents van ser introduïts al circuit financer.

La investigació va permetre determinar que un dels detinguts estava directament relacionat amb l’aprehensió de 1.650 cartrons a França l’any passat per valor de 40.052 euros. Al principal responsable se li imputen delictes de blanqueig i contraban.

tracking