Societat

Viladomat proposa tallar ports per als ciclistes

La mesura s’aplicaria en carreteres concretes els mesos d’estiu, com ara el coll d’Ordino o Beixalís

Viladomat proposa tallar ports per als ciclistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, va proposar ahir tancar algunes carreteres de muntanya del país els mesos d’estiu per tal d’atreure turistes relacionats amb el món del ciclisme. “Està bé tenir un carril bici, però potser estaria bé tenir tres ports tancats al maig, juny i juliol perquè els turistes hi poguessin passar uns dies”, va explicar. Segons la seva opinió, aquestes car­reteres actualment “no ens serveixen per a gaire cosa” i la mesura, si es tirés endavant, podria arribar a permetre estades d’una setmana dels visitants.

Viladomat va citar, a tall d’exemple, el coll de Beixalís –que diumenge va acollir el pas del Tour de França–, el coll d’Ordino o un dels vessants del coll de la Gallina. Fins i tot va obrir la possibilitat que alguns dies puntuals es pogués tancar el port d’Envalira per a aquesta pràctica. El dirigent de Saetde va indicar que atreure turistes a l’estiu “és un repte de país” i va lloar l’actuació de l’executiu en aquest àmbit, en el sentit de voler apostar per objectius ambiciosos com ara el Cirque du Soleil. “És el Govern que ha fet més pel turisme d’estiu. La innovació és fàcil criticar-la però ara ningú posa en dubte la infinitat de coses que s’han fet”, va apuntar.

En aquest sentit, també va reivindicar que “Grandvalira està fent bastant”. “Ens interessa tenir una activitat continuada tot l’any. No pot ser que els nostres departaments de màrqueting i comercial tinguin cinc mesos frenètics i que el mes següent estiguin parats”, va comentar.

tracking