Turisme

Ski Andorra demana al Govern “prudència” en matèria fiscal

Entén que hi pugui haver canvis en impostos però reclama que no els resti competitivitat

Ski Andorra demana al Govern “prudència” en matèria fiscalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, va demanar ahir “prudència” al Govern pel que fa a mesures de pressió fiscal, després d’acceptar la decisió de l’executiu de suprimir l’IGI reduït del 2,5% per passar-lo al tipus general del 4,5% a les estacions d’esquí. Viladomat va assegurar que “sabem pel que està passant el Govern i el país” en termes econòmics i que des de la patronal de les estacions entenen que hi pugui haver canvis impositius, però demanen que no repercuteixin en la capacitat d’atreure turistes per mantenir la competitivitat de la marca. Tot i això, va remarcar que malgrat que “nosaltres som els recaptadors”, és l’esquiador qui acaba pagant l’impost. Les declaracions van tenir lloc una estona abans que assumís la presidència de l’organisme en substitució de David Baró, que tot just ahir va esgotar el mandat de dos anys.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va respondre unes hores després assegurant ser “conscient del neguit del sector”, però va defensar que “els atractius de les estacions estan per sobre de l’IGI que es pagui”. “L’atractiu de l’oferta i les infraestructures no està basat en el 2%” de diferència que hi ha entre l’IGI reduït i el general. Sobre la modificació del tipus impositiu, va valorar que “s’ha de veure l’impacte en l’oferta i en la recaptació”.

Nou local

Els membres d’Ski Andorra es van trobar ahir en la inauguració de la nova seu de l’entitat, a tocar de la rotonda de la Dama de Gel, a Andorra la Vella. Un nou espai que, segons Baró, permetrà realitzar formació del personal i cursos específics per a pisters i treballadors de la neu que, a més, els permetrà treballar amb més comoditat. Per la seva banda, la directora de l’entitat, Montse Guerrero, va assenyalar que l’espai els permetrà tenir “més visibilitat”. “Estarem a peu de carrer i serà molt millor per a l’atenció al públic. La situació, entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, és molt bona”, va detallar.

tracking