sistema financer

Els directius de BPA consideren que hi ha una "persecució" contra ells

El membres de la directiva mostren una "enèrgica repulsa" per la querella de Govern

L'INAF haurà d'aportar l'estudi que considerava que BPA era inviableFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou directiusde Banca Privada d'Andorra han signat un comunicat conjunt en què han reaccionat a la querella interposada de Govern contra algunsexecutiusde l'entitat que va fer oficial ahir el mateix cap de Govern, Toni Martí, en roda de premsa. "Mostrem la nostra més enèrgica repulsa contra la persecució de què ens sentimobjecte enmig d’un conflicte que va molt més enllà de les responsabilitatsprofessionals que vam ostentar en el marc d’una entitat financera i que cada vegadamés agafa un espiral polític de grans dimensions i una lluita de poder del qual ni arani mai no hem volgut ni volem ser partícips", exposa inicialmentl'escritsignat perla majoria de querellats.

També han indicat en el mateix que consideren que "el Govern s'està acarnissant contra unes persones concretesa les quals mai s'harespectat la presumpció d'innocència, imolts cops en base a decisions arbitràries o molt pocfonamentades en Dret, se’ls està causant greus i irreparables perjudicis patrimonialsi personals".

Els directiushan continuatcriticant la gestióde la crisi, la qual estan"segurs que s'hauriapogut resoldre molt millor i més ràpidament si s'haguèsoptat per la via del diàlegamb totes les parts concernides". En el comunicat, tambéacusenel Govern de voler"desviar l'atenciói ocultar els múltiples errors que han comès".

Pel que fa a les explicacionsdonades per l'advocat Pujadas quan va justificarla interposició de la querella contra els directius, aquests han indicat que a través dels seus lletratsemprendran les accionsque calguin per evitar que sigui admesa a tràmiti, si finalment no és així, impugnaranla decisió.

El dirigents de BPA han volgut negarles acusacionsde les males praxis per les quals se'ls va acusaren la querella i han assenyalat que es tracta"d'operativa que els corresponsals prefereixen no executar sabedors que es pot tractar d'evasió fiscal". A més, ho han exemplificat ambvuitcasos concrets.

Finalment, el comunicatrecorda que "en tot moment es va ser extremadament transparent".

tracking