Trànsit i comerç

Meritxell per a vianants s'inicia amb bon balanç

La cònsol major ressalta que el tancament al trànsit rodat no va generar complicacions en una jornada amb molta afluència de visitants

Meritxell per a vianants s'inicia amb bon balançG. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de la nova avinguda Meritxell sense cotxes es va resoldre sense afectacions viàries. Així ho va reconèixer la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va ressaltar el “bon funcionament” del reconvertit eix comercial. No obstant això, va remarcar que s’havia tractat d’una jornada amb una forta afluència de visitants però, alhora, atípica.

Marsol, acompanyada del cònsol menor, Marc Pons, i sota la supervisió dels agents de circulació, van ser els encarregats de tancar oficialment l’avinguda quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia. Ho van fer destapant el rètol que assenyala que el vial, cada dia, de dotze del migdia a dotze de la nit, serà en exclusiva per a vianants. A posteriori els agents de circulació col·locaven al mig de la calçada el senyal que prohibia l’accés mentre una riuada de visitants, que observa el ritual i com si ho haguessin assajat, envaïa en qüestió de segons l’avinguda.

A quarts de nou de la nit, a l’hora de fer balanç, deia que havia estat “un dia tranquil però de molta afluència turística. A la caseta d’informació turística s’ha treballat molt”. No obstant això, reconeixia que tot “i ser diumenge i amb el Tour el nou circuit ha funcionat bé. Crec que la gent ja el té molt après, especialment la gent del país”. En aquest sentit, recordava l’estudi encomanat per la Taula Nacional de Mobilitat, que quantificava que el tall comportaran un increment total del trajecte del 2%.

Pel que fa a la percepció dels botiguers, la cònsol major assegurava que és “precipitat” per fer-ne un balanç i és partidària d’esperar “uns dies abans de parlar-ne”. “Crec, però, que és positiu per a tothom”, hi afegia. La mateixa cònsol ja ha confessat, però, en més d’una ocasió, que en el supòsit que els comerciants en avaluar la nova mesura considerin que no funciona sempre es podria fer marxa enrere.

El que sí que s’ha previst per a aquesta setmana és una reunió interna amb el servei de circulació per analitzar el treball fet durant el Tour en què també s’estudiaran les primeres jornades del tram baix de Meritxell sense cotxes. El tancament de la part baixa al trànsit rodat a l’avinguda afecta el tram que va del carrer de la Unió al carrer Bonaventura Armengol. En aquest interval tan sols es permetrà el pas de vehicles en un espai d’uns quants metres, per poder donar accés al pàrquing dels hotels Pitiusa i Valmar, i a l’E.Leclerc Hiper Andorra des del carrer de la Borda. La sortida dels tres equipaments es farà des del carrer Babot Camp, creuant Meritxell en direcció Bonaventura Riberaygua.

Tampoc per a bicis

La conversió de l’avinguda Meritxell per a vianants implica també la prohibició de circular en bicicleta i amb monopatí, tal com va aclarir Marsol. En aquest sentit va avançar la voluntat d’aprovar en la sessió de comú d’aquest mes la nova ordinació que així ho establirà i en la qual s’indicarà l’exclusivitat per a vianants.

tracking