Solidaritat

El Centre Cultural Islàmic vol facilitar l'acollida dels refugiats

L’associació religiosa s’ofereix a ajudar “en tot el que pugui” però adverteix que els recursos bàsics els haurà de proveir el Govern

El Centre Cultural Islàmic vol facilitar l'acollida dels refugiatsS.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Cultural Islàmic s’ofereix a facilitar l’arribada dels refugiats que el Govern té la intenció d’acollir al país. L’entitat està disposada a ajudar les famílies que arribin al Principat fugint de la guerra de Síria i a posar els recursos necessaris per facilitar-ne la integració. El vocal de la junta del Centre, Mezian al-Masaoudi, assegura que els ajudaran “en tot el que puguin”, tant pel que fa a l’idioma com a la religió i estada.

Malgrat que adverteix que ha de ser Govern qui els subministri els recursos més bàsics, com ara l’habitatge, l’alimentació, la sanitat o la feina, al-Masaoudi afirma que “ajudarem tothom que vingui, sigui musulmà o no, àrab o no”. “Sempre hem ajudat tothom qui ha arribat de pas i ara farem el mateix. Els donarem tot el que puguem”, declara. Tot i insistir que “no podem mantenir vint famílies” perquè “som una entitat petita amb pocs recursos”, remarca que “sí que els ajudarem a integrar-se, siguin musulmans o no, faltaria més”. “Tothom que necessita alguna cosa sempre estem disposats a ajudar”, recalca.

L’arribada dels refugiats que l’executiu es va comprometre a rebre fa deu mesos –la voluntat era socórrer vint persones– s’ha anat retardant en espera de concretar l’encaix jurídic. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va assegurar el mes passat que arribaran “aviat” i que ho faran a través de l’Estat espanyol, de manera que serà el veí del sud qui decidirà quantes i quines persones deriva a Andorra.

tracking