Sistema financer

Compromís X La Seu exigeix a Batalla que anul·li l'últim contracte amb Efial

La formació insisteix que la contractació es va fer el dia que es va decidir no fer-ne més

Compromís X La Seu exigeix a Batalla que anul·li l'últim contracte amb EfialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Compromís X La Seu exigeix a l’alcalde de la capital urgellenca, Albert Batalla, que anul·li el darrer contracte signat amb la consultora catalana Efial. Al·lega que es va signar hores abans del ple en què es va aprovar no fer-ne de nous. Compromís té intenció de presentar, al ple municipal de dilluns vinent, una moció per suspendre el contracte.

La moció arriba després del requeriment de documentació a la corporació urgellenca. “Albert Batalla contradiu la seva pròpia paraula”, denuncien des del grup municipal, a través d’un comunicat de premsa. Dimarts, el mateix dia que el consistori va rebre el requeriment judicial, Compromís va denunciar que hores abans d’aprovar la moció, l’abril passat i presentada pel mateix grup municipal conjuntament amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), s’hauria incomplert la decisió. Al respecte, en ser preguntat pel Diari, Batalla va desmentir l’acusació en assegurar que “ni tan sols era al municipi” i que “és un treball que ja estava previst” amb anterioritat. Compromís, però, sosté que va ser signat la mateixa jornada. El contracte en qüestió, segons el partit de l’oposició a la Seu, és de prop de 4.000 euros.

Segons han manifestat des de Compromís en el mateix comunicat, des de la creació de la consultora, el 2007, fins a l’actualitat, l’ajuntament de la Seu ha adjudicat a dit i sense concurs contractes d’assessorament per prop de 600.000 euros. “Molts d’aquests contractes han vinguts assignats des de l’empresa pública depenent de l’ajuntament de la Seu Habitatge i Urbanisme la Seu SLU (Hiuls). La creació d’aquesta empresa va ser, precisament, la primera feina que Efial va realitzar per al consistori urgellenc”, hi afegeixen. Per aquesta raó, a banda d’exigir l’anul·lació del darrer contracte, amb la moció també demanaran “que s’iniciï el procediment per liquidar la societat Hiuls i tornar les seves competències a l’ajuntament”.

tracking