Afers exteriors

Hugues allarga la mà a Andorra en les negociacions amb la Unió Europea

El nou representant personal del Copríncep francès es va reunir ahir amb Toni Martí

Hugues allarga la mà a Andorra en les negociacions amb la Unió EuropeaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou representant del Copríncep francès, Jean Pierre Hugues, es va reunir ahir amb el cap de Govern, Toni Martí. Durant la trobada, Martí li va expressar el compromís de l’executiu amb la transparència tant amb l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) com amb la Unió Europea (UE). En relació amb aquest dar­rer punt, Hugues va transmetre-li la seva esperança de ser útil perquè Andorra pugui assolir totes les fites que s’han iniciat.

Pel que fa a les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea i en declaracions als mitjans de comunicació posteriors a la reunió, Hugues va assegurar que malgrat el període “una mica difícil que travessa Europa”, cal que desemboqui de la millor manera per a Andorra, i també per a França, Espanya i per al conjunt d’Europa.

Paral·lelament, el representant del Copríncep francès va voler remarcar, a l’hora de destacar els reptes de futur del país, els problemes financers derivats de l’afer BPA, “que han estat abordats i en part solucionats recentment”.

Hugues va iniciar la seva ronda de visites dimecres amb una trobada amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en la qual va quedar palès “el clima de col·laboració institucional entre els coprínceps”, tal com van informar des dels serveis del Copríncep episcopal. Ahir, després de trobar-se amb el cap de Govern, va ser rebut pel síndic general, Vicenç Mateu, al Consell General, i amb els presidents dels grups parlamentaris.

tracking