Promoció turística

Els seguidors del Tour omplen els establiments hotelers

La competició pràcticament exhaurirà les places dels establiments d’Andorra la Vella i Escaldes

Els seguidors del Tour omplen els establiments hotelers

Creat:

Actualitzat:

L’arribada del Tour de França el cap de setmana vinent al Principat repercutirà molt positivament en els hotels del país durant els dies que passi la prova pel Principat. Unes 4.500 persones entre organització, premsa, caravana publicitària i col·laboradors formen part de la logística de la competició, que diumenge viurà el final d’etapa a Arcalís, dilluns gaudirà de la jornada de descans i dimarts tindrà l’inici de l’etapa des d’Escaldes-Engordany. A més, milers d’aficionats els acompanyaran per viure l’espectacle en directe durant tot el cap de setmana.

Els establiments contactats reconeixen que gràcies a l’arribada de la ronda gal·la incrementaran el nombre de visitants. La incidència es notarà especialment a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany, on bona part arribaran al cent per cent d’ocupació.

“La previsió és que omplirem, diumenge i dilluns sobretot, i dissabte potser també”, comenta Manel Ara, director de l’Hotel Hesperia de la capital. Els 120 llits de l’establiment estaran ocupats principalment per “periodistes que van amb el Tour i molts aficionats”. Concretament espanyols i francesos, d’un caràcter “molt familiar”. Alguns d’ells, segons Ara, “vénen a fer l’etapa el dia abans” en bicicleta. La tònica es repeteix a l’Hotel Plaza i a l’Hotel Festa Brava, on asseguren que “des de fa més d’un any tenim una reserva de l’organització del Tour”. En canvi, a l’Hotel Panorama, els efectes de la volta ciclista no s’han notat, però tot i així “tenim ple per altres coses”, afirma el director, Xavier Miquel. “Dijous [avui per al lector] al 99%, divendres, dissabte i diumenge al 98%, i dilluns al 97%”, reconeix.

A altres hotels d’Escaldes-Engordany el panorama és similar. “Estem al 100% els dies 9, 10 i 11. El mes de juliol és actiu, però el Tour ho ha acabat d’arrodonir”, explica Sara Vilana, sotsdirectora dels hotels Golden Tulip Andorra Fènix i Tulip Inn Andorra Delfos.

A la Massana, tot i que el recor­regut no passa per la parròquia, també noten els efectes positius de La Grande Boucle. Alguns establiments encara no han acabat d’omplir, però confien fer-ho amb els visitants d’última hora. “Encara tenim disponibilitat, tenim més d’un 25% lliure”, afirma José Abadia, director del Màgic la Massana. A l’Hotel del Pui, Dolors Matas, la gerent, apunta que “les reserves estaven fetes des del gener o el febrer, no és tan habitual amb tant de temps”.

Pel que fa a Ordino, el punt final de l’etapa de diumenge, també confien en l’última hora per omplir. Les perspectives però, són bones. Des de l’Hotel Bringué, del Serrat, comenten que “estem en espera de les reserves de darrer moment. Complet no ho està, ara tenim un 75% o 80% d’ocupació”. En canvi, a l’Hotel Coma d’Ordino “els dies del Tour estarem plens”, asseguren, gràcies a “gent de l’organització i equips”.

Amb tot, en general els establiments reconeixen que l’arribada del Tour fa millorar les perspectives habituals de l’època. L’única excepció és Sant Julià. “El Tour no ens beneficia. Diumenge i dilluns estem al 25%, però creiem que hi haurà reserves d’última hora”, puntualitza Ariel López, de l’Hotel Imperial. Tot i això, afirma que “qualsevol competició suma i això és el que el sector necessita”.

BONES PREVISIONS ALS CÀMPINGS

Als càmpings les previsions també són positives de cara al cap de setmana. Al Càmping Valira de la capital asseguren que no fan reserves, tot i això “suposo que anirà bé”, explica el gerent, Emili Sabaté. “Els anys que ha vingut el Tour és rendible. I més en cap de setmana”, expressa. Les previsions són encara més optimistes al Càmping Ansalonga. La cursa els passarà just pel costat diumenge i el recepcionista, Andoni Azurmendi, que també ho és de l’Aparthotel Annapurna, diu que estan “al 100% tant al càmping com a l’aparthotel”, una xifra a la qual “no arribem mai”.

Els seguidors del Tour omplen els establiments hotelers

tracking