Transport

Dues companyies recorren contra el plec de bases de les noves línies de bus interurbà

Cooperativa Interurbana i Hispano Andorrana consideren que no dóna garanties jurídiques

Dues companyies recorren contra el plec de bases de les noves línies de bus interurbàXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va treure a concurs la concessió del servei interurbà d’autobús a principi de juny. I tot just un mes després dues companyies han presentat un recurs administratiu al Govern contra el plec de bases que s’ha previst. Així ho van confirmar al Diari tant la Cooperativa Interurbana com la Hispano Andorrana. “Després d’analitzar el plec hem vist coses que no ens agraden i hem decidit recórrer”, va explicar el president de la Cooperativa, afegint que “les dues companyies vam posar en comú el que havíem detectat i ens preocupa especialment la seguretat jurídica”. En aquest sentit, asseguren que les condicions previstes en el concurs no “donen garanties suficients que es pugui donar una confrontació equitativa entre la concessionària i l’administració pública en cas d’haver-hi discrepàncies”. Dalleres va assegurar que “el paper que es reserva l’administració en front del què tindria la concessionària és massa desequilibrat. No hi ha les garanties suficients per poder tenir tranquil·litat en l’explotació del servei”. Amb tot, Dalleres hi va afegir que “no vull dir que les decisions de l’administració hagin de ser arbitràries”, però va reiterar que “el plantejament jurídic no té unes bases correctes”. Amb tot, va voler deixar clar que en cap cas qüestionen la redistribució de les línies ni els canvis de model previstos.

En aquest sentit, va argumentar que “hi ha moltes indefinicions”, i va mostrar especial preocupació “pel tema tarifari”, tot indicant que “no queda clar si és una concessió o què és”, fent referència a la plataforma cojunta que s’haurà de crear entre els adjudicataris dels diferents lots i que serà qui haurà de gestionar la comercialització dels bitllets.

Rectificació

Per tot plegat, les companyies reclamen, a través del recurs, que l’executiu modifiqui el plec de bases abans que es tanqui el termini de presentació d’ofertes i es faci l’adjudicació definitiva, “perquè si no hi pot haver perjudicis a tercers”, en relació amb el fet que abans d’acabar el termini de concessió de quinze anys es poguessin trobar amb dificultats que els impedissin complir amb el servei.

Ara per ara s’ha cursat el recurs administratiu, però amb tot no descarten la via judicial. “Esperem que Govern rectifiqui, però si no anirem a la Batllia i segur que tombaria el plec”, va afirmar.

tracking