Política

Cinca nega les acusacions pel 'cas Orfund' i anuncia querelles

El ministre nega els fets i prendrà accions legals contra el demandant i alguns mitjans

Cinca nega les acusacions pel 'cas Orfund' i anuncia querellesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha anunciat “accions penals” després de la presumpta querella de l’expresident i fundador d’Orfund, Joan Samarra, contra la seva persona acusant-lo d’administració deslleial i apropiació indeguda. Tot i que, segons va reconèixer el mateix Cinca, encara no ha estat notificat de la querella, “he donat instruccions als meus advocats” perquè en cas que sigui així passar a l’acció. A banda de personar-se contra Samarra, també avança actuacions “contra els mitjans pel que s’ha publicat” i una tercera acció legal que no va voler esclarir encara.

Cinca va voler deixar clar, remarcant en el supòsit que la querella de Samarra expressi el que ha pogut llegir als mitjans de comunicació, “que és tot fals, injúries, difamacions, és senzillament mentida”. A més, el portaveu de l’executiu va lamentar que alguns mitjans “hagin pujat un esglaó, fent judicis de valor”, raó per la qual els lletrats del ministre “particulars, no de Govern”, estarien ja treballant en les accions a emprendre.

Cinca va fer aquestes declaracions la mateixa jornada en la qual Liberals d’Andorra va sumar-se a la petició d’SDP i el PS de dimissió del ministre. En un comunicat, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, demana que “dimiteixi o en el cas que no presenti la dimissió que el cap del Govern el destitueixi del seu càrrec per evitar seguir malmetent la imatge del país”. En el text, fa una crida als consellers demòcrates “a posicionar-se”, ja sigui reclamant la destitució o sortint en la seva defensa. Així, Cinca va manifestar que compta amb el suport de l’executiu i que les peticions de dimissió de tota l’oposició responen a “voler aprofitar una qüestió com aquesta per desestabilitzar el Govern. La dimissió d’un ministre desgastaria el Govern però, pensant en tots plegats, també l’oposició, s’ha de ser prudent”. A més, va negar que estigués perjudicant la imatge del país. “Fa mesos d’aquestes cançonetes i hem seguit signant convenis, alguns de vinculats al meu ministeri.”

SDP va anar més enllà i a la petició de dimissió que va fer dimarts, ahir en un comunicat va amenaçar de “deixar en suspens la participació en el pacte establert el 2 de febrer passat sobre l’acord d’associació” en el supòsit que Martí mantingui “la seva tossuda defensa del titular de Finances”. En aquest sentit, Cinca va fer una crida a “no barrejar”. “La negociació amb la Unió Europea no té res a veure amb tot això. És un acord de llarga durada que marcarà les perspectives de futur de l’economia andorrana”, va dir, tot afegint-hi que “tant SDP com el PS amb la qüestió de la Unió Europea han tingut visió d’Estat. Em costa de creure que puguin abandonar-lo per una qüestió que ve d’una persona en particular. Em sembla fora de lloc”.

tracking