Economia

Satisfacció entre els agents econòmics per la remodelació del Servei d'Ocupació

L’EFA i la Cambra de Comerç comparteixen la necessitat d’apostar per la contractació indefinida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació dels remodelats programes del Servei d’Ocupació que apostaran per la contractació indefinida i la inclusió dels col·lectius més vulnerables ha estat ben rebuda pels agents econòmics. La Cambra de Comerç i l’Empresa Familiar Andorrana aplaudeixen l’aposta i assenyalen que era necessari el canvi de rumb.

Des de la Cambra, la directora, Pilar Escalé, qualifica les noves polítiques de “positives”. No obstant això, es mostra prudent i assenyala que caldrà esperar per veure la seva implantació i, a més, assenyala que la difusió que es faci, des del mateix Servei d’Ocupació, serà determinant. “Encara hi ha moltes empreses que desconeixen aquests programes”, hi afegeix. Per la seva part, el secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs, fent referència a l’aposta per la contractació indefinida, asse­nyala que “tot el que serveixi per estabilitzar el mercat laboral és ben rebut”. També es mostra partidari d’incidir en els col·lectius més vulnerables. “Cal dotar-los de més mecanismes, tant els empleats com les empreses”, manifesta, tot insistint, però, que “la formació i el reciclatge ha de ser la base”.

La inserció dels discapacitats

Des de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat, el gerent, Jacint Risco, recorda que el pla estratègic que ha dissenyat l’executiu per a la inserció laboral del col·lectiu de discapacitats “respon a una eterna reivindicació”. Creu, però, que caldrà “esperar a veure com es concreten les accions” per poder-lo valorar-ho.

tracking